III Mostra Gastronòmica de l'Estany dedicada als plats amb nous

Sis restaurants de la comarca han elaborat diversos plats que tenen com a ingredient les nous, propostes que inclouran en les cartes dels establiments durant un mes.

Autoritats i els representants dels restaurants presenten els plats de la Mostra.
photo_camera Autoritats i els representants dels restaurants presenten els plats de la Mostra.

La III Mostra Gastronòmica de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, que tindrà lloc el pròxim 30 de març, tindrà com a principal ingredient la nou. Així ho han explicat aquest dilluns els responsables dels sis restaurants que participaran en la mostra, Petit Xiroi de Vila-sana, Cal Xelín, d'Ivars d'Urgell, Cal Modest, d'Ivars d'Urgell, l'Amoca de Linyola, i el restaurant 2007 de la Fuliola, en l'acte de presentació de la mostra, que s'ha dut a terme en el mateix espai natural.

La presentació ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal Francesc Fabregat, l'alcalde de Vila-sana Joan Ramon Sangrà, i d'Ivars d'Urgell Ramon Maria Guiu. Francesc Fabregat, ha explicat que l'objectiu de la mostra gastronòmica és la creació dels plats originals amb un producte en comú, arrelat al territori, de proximitat. Així mateix, ha afegit que el Consorci Leader Urgell-Pla d'Urgell ha posat en contacte als productors i restauradors perquè els productes de proximitat elaborats per productors de les comarques de Ponent siguin presents a les receptes de la III Mostra Gastronòmica de l'estany.

El públic podrà tastar les patates farcides amb nous i formatge Camps del Palau, confeccionat per Petit Xiroi de Vila-sana, la crêpe farcida de pollastre de corral, nous, enciam i panses, que han preparat a Cal Xelín d'Ivars d'Urgell, el pa de nous amb melmelada de tomata i formatge Camps de Cal Modest d'Ivars d'Urgell, le figues farcides amb nous del restaurant l'Amoca de Linyola, o el brounie de nous de Barbens del Restaurant 2007 de la Fuliola, tot acompanyat dels vins del Castell del Remei. El preu de les degustacions serà d'1'5 euros.

Els restaurants que participen en la Mostra, oferiran del 30 de març al 30 d'abril dins la seva carta aquestes propostes de plats elaborats amb nous. A més a més, els caps de setmana del mes d'abril obsequiaran als clients amb una tapa del seu plat de cuina de l'estany.

Com a novetat, per tal de fer difusió dels plats s'han editat 2.000 exemplars d'un receptari, que recull els ingredients i la presentació de les set receptes de la mostra, juntament amb la descripció dels vins de la bodega del Castell del Remei, així com la informació de productors de proximitat dels ingredients de les propostes culinàries. Una publicació que es distribuirà el dia de la Mostra, i als punts d'informació de l'estany tot el mes d'abril, als restaurants que hi participen i en punts d'informació turística d'arreu de les terres de Lleida i Catalunya.

Comentaris
Més a Comarca