S'incrementa el nombre d'immigrants que volen treballar a la Unió Europea

L’àrea de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal ha revelat que un 30% de les consultes que atén actualment sol·liciten informació sobre l’autorització de residència de llarga durada de la Unió Europea per a poder treballar en qualsevol país de la Unió Europea.
photo_camera Creix l'iterés per obtenir documentació per treballar a l'UE.

L’àrea de Ciutadania i Immigració facilita aquest document, que permet obtenir el permís de treball i residència a tots els països de la Unió Europea a aquelles persones immigrades residents a l’Estat Espanyol amb una residència mínima de cinc anys i un contracte de treball vigent. La demanda d’informació sobre aquest permís ha incrementat el darrer any a causa de la crisi econòmica, que ha fet que creixi l’interès entre les persones estrangeres de fora de la Unió Europea per a buscar feina en qualsevol país de la Unió Europea.

L’àrea de Ciutadania i Immigració ha constat que pràcticament 9 de cada 10 persones immigrades que han d’obtenir o han de renovar el permís de llarga durada a l’Estat Espanyol demana directament aquest document per a poder viure i treballar a altres països de la UE. Davant de les sol·licituds d’informació, la responsable de l’àrea del Consell Comarcal explica els requisits que cal complir per a obtenir aquest permís, la documentació necessària que s’ha d’aportar i la informació sobre el procediment que cal seguir per a obtenir, si s’escau, el permís (on s’ha de presentar, qui l’ha de presentar...).

L’any 2011 es van atendre 460 persones i en el que portem d’any unes 320. D’aquestes, aproximadament el 30% sol·licita informació per a obtenir l’autorització de llarga durada a la Unió Europea i poder, així, treballar en qualsevol altre país de la Unió Europea. En general, la mateixa àrea ha detectat un increment de consultes per assessorar-se a l’hora de fer tràmits vinculats a la residència, el treball i les modificacions en les normatives vigents.

comentaris