Ivars d'Urgell i Vallverd s'afegeixen al territori català lliure i sobirà del Pla d'Urgell

Ivars d'Urgell i els nuclis agregats de Vallverd, la Cendrosa i Montalé es van declarar, aquest dijous,  territoris catalans lliures i sobirans, després que s'aprovés la moció presentada pels grups de CiU i Independents per Ivars i Vallverd-Acord Municipal (IIV-AM), associat a ERC.

Imatge del Ple extraordinari que va tenir lloc al Centre Cultural.
photo_camera Imatge del Ple extraordinari que va tenir lloc al Centre Cultural.

Ivars d'Urgell va celebrar el passat dijous un Ple extraordinari en el que es va debatre la moció presentada pel nacionalistes de CiU i el republicans, associats a ERC, IIV-AM, que demanava declarar el municipi i el nucli de Vallverd, territori català lliure i sobirà. La proposta va ser aprovada amb el vots favorables de CiU, ERC-IIV-AM, i els dos vots en dels regidors del grup Independents per Ivars Progrés Municipal (II-PM), associat al PSC.

La sessió plenària va tenir que acceptar un petit preàmbul, abans d'aprovar la moció, ja que els membres del grup de II-PM, presentaven una altra moció, en aquest cas, demanant la inclusió de Catalunya dins d'una Espanya federal i una modificació de la Constitució espanyola. Però en aquest cas no va prosperar ja que la votació va ser a la inversa de l'anterior, dos vots a favor i set en contra. 

Ivars d'Urgell i els seus nuclis dels seu terme s'afegeixen als municipis de Linyola i Bellvís que el passat dia 27 de setembre foren els primers municipis del Pla d'Urgell es declarar-se territori català lliure i sobirà. Al igual que la resta de municipis l'acord es traslladarà al Parlament de Catalunya i a altres estaments europeus.

comentaris