11.08.2020 |
Territoris.cat

Ivars d’Urgell recupera el concurs de colles amb la presentació de la Dolça Catalunya

La colla Dolça Infern i Estol-Espígol d’Agramunt es consoliden en les dues primeres posicions

En el marc de la Festa Major es va presentar la Dolça Catalunya
En el marc de la Festa Major es va presentar la Dolça Catalunya
Ivars d’Urgell recupera el concurs de colles amb la presentació de la Dolça Catalunya

Ivars d’Urgell va recuperar el concurs de colles sardanistes i la prova que complien dins el Campionat de la Terra Ferma aquest diumenge en el marc de la festa major de la població. És el 38è concurs que es va celebrar a la població, que ininterrompudament n’havia organitzat des del 1974. L’any passat però, es va haver de suspendre i per això, aquest 2013 s’ha reorganitzat encara amb més il·lusió.

Un símptoma d’aquesta nova empenta va estar la presentació de la nova colla de la població, la Dolça Catalunya, una fusió de les dues antigues colles del municipi, la colla Estanyina i la colla Margaridoia. Aquesta nova formació no descarta actuar amb continuïtat però encara és una decisió que s’ha de madurar. En canvi, si que és gairebé segur que continuarà la seva trajectòria la colla del Saltem i Ballem ‘Petits eixerits’, que es va estrenar també aquest diumenge aprofitant la diada sardanista del poble. El temps no va acompanyar i la pluja va aigualir una part del concurs tot i que va permetre que es desenvolupés tot a l’aire lliure. La cobla 11 de setembre, que va entrar a la plaça com si fos una xaranga, acompanyant els gegants de la cercavila de festa major, va haver d’aixoplugar-se en el final de la competició mentre que els sardanistes van acabar ballant sota uns pluja incipient. Un total de vuit colles d’adults, a més de les altres categories, van omplir la Plaça Doctor Segarra. La colla Dolç Infern de Lleida i l’Estol-Espígol d’Agramunt van conquerir la primera i la segona posició, com ja va sent habitual en el Campionat. Els van seguir els Xalem de Bellvís, la Verge del Miracle de Balaguer, la Dolça Catalunya, amfitrions, la Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig, la Font de Valldans de Pons i la Jovencells de Cervera.  En punts lliures, els d’Agramunt van tornar a aconseguir imposar-se als lleidatans. Pel que fa a la sardana revessa, ‘El cor de la ciutat’ de Carles Santiago, va estar desxifrada per la Dolç Infern de Lleida, i quatre colles més van resoldre una part de les tirades. En les categories infantils, l’Escarlata va superar els Dimoniets, en alevins, i la Guspira va guanyar la Colla Infantil del Grup Estol- Espígol i els Demà Jovencells de Cervera.
El 39è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma farà ara una aturada de gairebé dos mesos, un període que els sardanistes de Ponent podran aprofitar per descansar o seguir entrenant i enganxar el tram final de la competició amb millors garanties. La propera cita, és doncs a Juneda el 24 d’agost vinent.

Ivars d’Urgell recupera el concurs de colles amb la presentació de la Dolça Catalunya