Jordi Pujol presidirà l'acte commemoratiu del 25è aniversari de la constitució del Pla d'Urgell

L'acte comptarà amb la presència de tots els alcaldes i consellers de la comarca des de 1988

photo_camera Francesc Fabregat mostra la bandera que es lliurarà als alcaldes de la comarca.

El 27 de juliol de 1988 es va constituir el Consell Comarcal del Pla d'Urgell i s'escollí president Ramon Pallàs, alcalde de Miralcamp. Mesos abans, el 28 de març d'aquell any, el Parlament de Catalunya va aprovar la constitució de les tres comarques noves, el Pla d'Urgell, el Pla de l'Estany i l'Alta Ribagorça. 

El proper dissabte 27 de juliol, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell celebrarà els 25 anys de la constitució de la comarca en un acte commemoratiu presidit per l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol. La celebració reunirà a tots els alcaldes i consellers de la comarca des de 1988.  

El President del Consell Comarcal, Francesc Fabregat ha explicat que "la constitució de la comarca fou una fita de les persones que lluitaren perquè es creés, persones que creien en una divisió territorial més lògica, com s'ha demostrat amb el pas del temps."

L’acte de celebració de l’efemèride s'iniciarà amb la projecció d’un audiovisual commemoratiu dels 25 anys d’existència de la comarca produït per l’Institut d’Estudis Comarcals (IECPU), que copsa el procés i la voluntat dels plaurgellencs de crear una nova unió comarcal i com s’ha bastit la identitat del Pla d’Urgell. 

Tot seguit, i després de les diverses intervencions per part dels principals representants de la comarca, clourà els parlaments l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. Després, es lliurarà una bandera del Pla d’Urgell a cadascun dels alcaldes actuals i als representants dels nuclis dels Arcs i de Vallverd així com una particel·la de la sardana dels 25 anys del Pla d’Urgell, composta per encàrrec de l’IECPU.

Els assistents a la celebració del 25è aniversari també podran visitar l’exposició dels 25 anys de la comarca, inaugurada dins de la Fira de Sant Josep, i assistir a la ballada de la sardana dels 25 anys, en què 18 balladors de la comarca s’uniran per a la dansa. 

La mostra dels 25 anys de la comarca iniciarà un recorregut pels pobles de la comarca i pels instituts per tal que tota la població la pugui visitar. L’acte de celebració del vint-i-cinquè aniversari es clourà amb un dinar al qual tots els assistents s’han fet càrrec de la seva despesa.

Comentaris
Més a Comarca