Joves catalans treballen a Mollerussa per apropar-se al 4t Món

Un col·lectiu de joves d'arreu de Catalunya desideixen destinar part de les seves vacanses a conèixer de primera má una realitat social, i col·laborar en tasques socials a Mollerussa.

Francesc Fabregat i Marc Solsona van rebre als joves que participan en el programa Coopera.
photo_camera Francesc Fabregat i Marc Solsona van rebre als joves que participan en el programa Coopera.

El terme Quart Món s'utilitza per designar a col·lectius que pateixen mancances, marginació o exclusió social, però que es troben en un entorn en què la majoria gaudeix de més prosperitat. Aquesta nova realitat és a la que un grup de joves catalans es volen atansar cada estiu, amb la voluntat de col·laborar en la seva millora.

Per segon any consecutiu Mollerussa acull el projecte Coopera, que organitza la secretaria de Joventut i la Fundació Josep Carol, amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell. Una iniciativa amb la qual 24 joves d'entre 14 i 17 anys d’arreu de Catalunya, treballaran en la rehabilitació de tres habitatges de la ciutat.

El programa Coopera el recull l'Oficina Jove del Pla d'Urgell com un camp de treball que té com a objectiu que els joves participants puguin vincular-se a l'anomenat 4t Món i al mateix temps contribuir a pal·liar-ne les conseqüències. Els participants en el camp van arribar a Mollerussa aquest dilluns i el mateix dia van començar a treballar en les tasques de rehabilitació com pintura o reparacions diverses en tres domicilis que han estat seleccionats pels Serveis Socials.

A banda dels treballs de rehabilitació per millorar-ne l’habitabilitat, també duran a terme una tasca social en la qual els joves convisquin amb les persones que hi resideixen i entenguin així millor la problemàtica del 4t Món.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, van rebre aquest dilluns als joves, i els van explicar l’oferta d’activitats que poden trobar tant a la capital com a la resta de la comarca durant els dies que tenen previst fer estada a la ciutat.

Comentaris
Més a Comarca
Entering on the requested page Skip advertisement