L'ANC creix en simpatitzants i col·laboradors també al Pla d'Urgell

L'ANC continua treballant donant suport a les diferents Assemblees territorials. Amb aquest objectiu, la seu de la territorial de Pla d'Urgell a Mollerussa va acollir una jornada encaminada a la formació dels seus membres, simpatitzants i col·laboradors, a càrrec de Josep Colomer, de la territorial de Nou Barris per tal que es traslladin les finalitats i els objectius de l'Associació i promoure la conscienciació a favor de la independència de Catalunya.
photo_camera Josep Colomer, Coordinador de la Comissió de formació del secretariat nacional de l'ANC.

Josep Colomer, coordinador de la Comissió de formació del Secretariat Nacional de l'ANC i membre de la territorial Nou Barris per la Independència va donar resposta a les qüestions "Què som, d'on venim i què volem" en la presentació de l'ANC, a la qual va definir com una organització del poble de Catalunya, un moviment social que no és un partit polític i que no es presenta a les eleccions, que acomoda al major nombre de persones que viuen i treballen a Catalunya, les quals tenen el mateix objectiu; aconseguir la independència de Catalunya. Va continuar dient que és transversal, que aglutina molts colors polítics, provocant un debat plural, i va afirmar que l'ANC només pot funcionar d'una manera i és sent unitària en l'acció.

D'altra banda, va explicar el perquè el poble de Catalunya és emprenedor i tolerant, trets diferencials marcats en el seu ADN. Va afegir fent referència a un estudi de la demògrafa Anna Cabré, que Catalunya sempre ha estat un país que ha tingut pocs fills, amb una natalitat molt baixa.

A conseqüència d'això, la immigració sempre hi ha estat una constant, necessària per al creixement demogràfic. Aquest fet és clau per entendre la personalitat del poble català, doncs els immigrants són persones emprenedores perquè decideixen no conformar-se amb la realitat que tenen i acostumen a ser tolerants per les dificultats viscudes. Per tant, som un poble tolerant, emprenedor i amb un gran teixit empresarial i associatiu, ocasionat per la manca de confiança del conjunt de la gent respecte l'Estat.  

Va fer incís novament en els tres trets identitaris que, segons va dir, estem a punt de perdre:

1. La llengua (el llenguatge i el pensament són la mateixa cosa) és atacada perquè crea unitat.

2.  No es tolera el sentiment de país amb identitat pròpia i que vol ser lliure. Des del 1714 rebem com a país un tracte de colònia.

3. El fet de ser un país emprenedor i d'acollida, amb un gran teixit empresarial i associatiu.  

Jaume Colomer, va continuar explicant que les assemblees territorials són les representades en cada municipi o per districtes i/o barris. Les assemblees sectorials són les que sorgeixen espontàniament per grups amb interessos comuns i "per la Independència", com per exemple, els economistes, juristes, aturats, jubilats, joves, sanitat, empresaris, bombers, etc.

Finalment, dins el actes de la Marxa per la Independència, va afirmar que la voluntat de l'ANC consisteix en continuar treballant per tal que el proper 11 de setembre es faci una única manifestació unitària implicant les institucions i instant als polítics en aquest objectiu comú. Va esmentar també les últimes significatives dades del baròmetre del CEO referents a que un 51% dels catalans votaria a favor que Catalunya fos un estat independent, 6,5 punts més que en l'anterior baròmetre.

.

Més a Comarca