Bell-lloc per la Independència fa una convocatòria en suport dels docents de les Illes Balears

Es proposa organitzar un acte o colecta per fornir una caixa de resistència amb la qual s'intenta sufragar l'economia domèstica del 91% dels mestres en vaga indefinida, en lluita contra el genocidi cultural que pateixen les illes. 

Bell-lloc per la Independència ha decidit fer una moció de suport a l'assemblea de docents de les illes Balears, ecoltant la crida que fan l'assemblea de docents de Mallorca per tal de fornir una caixa de resistència econòmica amb la que intentar sufragar una mica l'economia domestica del 91% de mestres en vaga indefinida i que no tenen ingressos. Els membres de l'ANC del municipi del Pla d'Urgell consideren que "si aquesta gent no se'n surten el Català a Mallorca serà en dos generacions un registre folklòric".

Amb aquesta finalitat de suport, els seus membres fan una convocatòria per organitzar algun acte o col·lecta per ajudar-los econòmicament i per alhora segons expliquen, "denunciar la política de genocidi cultural que practica el PP". Així s'ha convocat una reunió avui dia 30 de setembre a les 21.30 en el Cafè de la Imma (Carrer Drs. Tarrdelles) per tal que de cara a la setmana següent fer un acte públic amb la intenció de recollir diners i enviar-los a l'assemblea de docents. En la urgència de la situació es plantejaran algunes idees com la rifa d'una cistella, fer una col·lecta, organitzar una xocolatada amb bo d'ajut, un concert, etc., i parlar sense dilacions d'aquest tema. 

En aquesta línia d'accions, l'ANC del Pla d'Urgell ha fet una comanda de samarretes verdes per tal d'ajudar a la caixa de resistència dels mestres en vaga de les Balears. La samarreta es podrà adquirir per 10 €  i tota la recaudació es destinarà íntegrament en aquest suport.  

La manifestació més gran que s'ha fet mai a les Illes va congregar prop de 100.000 persones, una mostra d'unitat i de força, però tot i així el govern balear no farà ni un pas enrere amb el decret que minimitza el català a les aules segons les declaracions avui d'Antonio Gómez, el número dos de José Ramon Bauzá a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Una marea verda va inundar els carrers de samarretes verdes, un fet històric, en protesta contra l'imposició del decret del trilingüisme i el verd s'ha convertit en un potent fenòmen que ja trascendeix les Balears.

La protesta es pot seguir a les xarxes socials amb l'etiqueta#29sTotsSomDocents i #TotsSomDocents

Més a Comarca