02.12.2021 |
Territoris.cat

L'atropellament de dos escolars provoca que el Palau d'Anglesola estudiï desviar el trànsit

Aquesta actuació consistiria en l’adequació de la via que discorre des de la rotonda de l'avinguda Sant Roc que hi ha davant del pavelló poliesportiu fins a connectar amb el carrer Prat de la Riba que segueix pel darrere del camp d’esports.

Imatge del vial per on podria desviar la futura variant del Palau d'Anglesola.
Imatge del vial per on podria desviar la futura variant del Palau d'Anglesola.
L'atropellament de dos escolars provoca que el Palau d'Anglesola estudiï desviar el trànsit

Arran de l'atropellament de dos alumnes, fa unes setmanes, davant de l'escola Arnau Berenguer, que es troba a l'avinguda Sant Roc, l'Ajuntament del Palau d'Anglesola ha iniciat un estudi per desviar el trànsit d'aquesta via, ja que l'accident es va produir tot i la senyalització.

Aquesta actuació consistiria en l’adequació de la via que discorre des de la rotonda que hi ha davant del pavelló poliesportiu fins a connectar amb el carrer Prat de la Riba que segueix pel darrere del camp d’esports. D’aquesta manera, els vehicles en direcció a Bellvís i Poal no travessarien el nucli urbà i es milloraria la seguretat vial i fluïdesa del trànsit. La millora inclouria també l’adequació dels ressalts existents en el carrer Prat de la Riba i la construcció d’alguns ressalts nous al voltant del pavelló poliesportiu.

Segons manifestacions de l'alcaldessa Montserrat Meseguer, ja fa temps que el consistori està estudiant la manera de treure el nombrós trànsit que creua la població per la zona propera als diversos equipaments escolars i esportius, entre els quals hi ha un col·legi, les piscines, el camp de futbol i el pavelló poliesportiu. I afegeix que 

amb aquesta desviació de trànsit, es garantiria la seguretat en aquesta zona tan concorreguda on diàriament molts vianants, especialment escolars, hi acudeixen,

Les obres suposarien aproximadament un cost de 50.000 euros que anirien a càrrec de l’Ajuntament en tractar-se d’obres en una via urbana de titularitat municipal. No obstant això, la solució definitiva al problema del trànsit que creua el nucli urbà ha de ser la construcció de la variant oest, que tot i estar projectada des de fa anys, encara no s’ha adjudicat. En aquest sentit, el consistori continuarà insistint davant la Generalitat per tal que s’accelerin els tràmits a fi que la variant pugui adjudicar-se aviat. Apunta Meseguer.

La seguretat vial és un dels principals objectius que s'ha fixat l'Ajuntament del Palau d'Anglesola i amb aquesta finalitat està desenvolupant de forma progressiva un pla de mobilitat integral durant la present legislatura.

L'atropellament de dos escolars provoca que el Palau d'Anglesola estudiï desviar el trànsit
comentaris