09.12.2021 |

L'Estany commemora el Dia Mundial dels Ocells

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana organtiza, per novè any consecutiu, diverses activitats amb motiu del Dia Mundial dels Ocells, un programa que, per primera vegada, s’emmarca en la Setmana Europea de la Custòdia del Territori.
Els tècnics mostren un dels ocells estudiats en la jornada.
Els tècnics mostren un dels ocells estudiats en la jornada.
L'Estany commemora el Dia Mundial dels Ocells

L'Estany d'Ivars i Vila-sana celebra aquest dissabte i diumenge la novena edició del Dia Mundial dels Ocells, un programa gratuït dirigit al públic familiar. Com s’ha vingut fent en d’altres edicions, el dissabte a la tarda és previst fer guiatge i observació des del mirador de Vallmajor, per a poder conèixer les espècies d’aus que habiten o tenen com a lloc de pas l’espai natural. Al cap vespre, es farà un cens d'esplugabous des de l'aguait de Vila-sana.

El diumenge al matí, hi haurà una mostra d’anellament d'ocells al canyissar de depuració (accés per Ivars d’Urgell), una activitat que permet als petits i grans veure de prop ocells i conèixer com s’anellen o com es se’ls pren algunes mesures.
Amb aquestes jornades es vol donar a conèixer les amenaces que afecten els ocells, les mesures de conservació necessàries per a la seva supervivència i conscienciar la població sobre la importància del nostre patrimoni natural.

El programa també inclou les activitats pròpies de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori, que es celebra del 28 de setembre al 7 d’octubre, una iniciativa que per primera vegada compta amb 300 actes previstos de la mà de 150 entitats i institucions de 20 països d’arreu d’Europa. 

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori s’emmarca en el projecte europeu LandLife, que té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, a les entitats de conservació, als propietaris i a altres agents específics, com una eina eficaç i d’èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat. El projecte està format per cinc organitzacions internacionals, entre les quals, la Xarxa de Custòdia del Territori, coordinadora del projecte i membre del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

L'Estany commemora el Dia Mundial dels Ocells
comentaris