La CatiGat prepara la sisena edició amb importants novetats

El organitzadors han preparat una prèvia de 50 Kilòmetres, el dia 14 d'abril, per tots aquells que ja estiguin inscrites a la cursa, amb l'objectiu d'ajudar als participants a planificar la ruta i alhora incentivar les inscripcions.

Acte de presentació de la VI edició de la Catigat, a Mollerussa
photo_camera Acte de presentació de la VI edició de la Catigat, a Mollerussa

La cursa de bicicletes BTT CatiGat prepara la sisena edició, que tindrà lloc el 28 d'abril, amb la previsió d'aconseguir mig miler de participants, i amb la voluntat  de ser el punt de partida d'una ruta turistica i de natura, que també es podrà fer a peu i a cavall i que s'ha batejat com a Ruta del Clot del Dimoni.

En aquesta edició Mollerussa serà el punt de sortida i arribada, per aquest motiu es va fer la presentació a la capital del Pla d'Urgell, amb la presencia de l'alcalde Marc Solsona, el regidor de l'àrea d'Esports Jordi Pérez, el representant del Consell Comarcal Rafel Panadès i el membres de l'organització Àlex Masses i Rafel Rocaspana.

Una proba que tindrà com a lema 100 kilòmetres, 18 pobles, una comarca, i com a objectiu donar a conèixer els diferents indrets del Pla d'Urgell. En aquest sentit, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va mostrar la seva satisfacció pel fet que la capital en pugui acollir la sortida i arribada precisament enguany que la comarca celebra el 25è aniversari de la seva creació. Per la seva part, Rafel Panadés, en representació del Consell Comarcal, ha destacat la importància d'aquesta cursa, "que ja està plenament consolidada i que ajuda a vendre comarca i a promocionar el turisme".

La prova, organitzada per una desena d'entitats i clubs de diferents localitats de la comarca, presenta com a novetats d'enguany l'organització d'un tercer recorregut de 65 kilòmetres que completarà el de 100 i el de 45 que tradicionalment tenia la Catigat, segons ha indicat Àlex Masses, el qual ha explicat que tots tres recorreguts passen per l'Estany d'Ivars i que a banda també es busca que els participants puguin fer "petits descobriments a la comarca" amb la incorporació de zones noves en els itineraris dissenyats com és el cas enguany del barranc de Linyola o una zona de Miralcamp. 

Les inscripcions per participar a la Catigat  ja es poden fer online fins el 25 d'abril i que enguany s'ha incrementat el límit de participants dels 400 de l'any passat a 500. La sortida serà a partir de les 8 del matí del Pavelló Firal de Mollerussa, municipi on es farà una volta d'honor de 3 kilòmetres pel centre de la ciutat,  i l'arribada es tancarà a les 2 del migdia al mateix punt. A més hi haurà avituallaments cada 25 kilòmetres i un punt de pas entre Bellvís i el Poal perquè tothom pugui entrar a temps faci el recorregut que faci.

Comentaris
Més a Comarca