La Diputació de Lleida col·labora en el finançament dels consultoris de Fondarella i Golmés

El Ple de la Diputació de Lleida, del passat divendres, va aprovar un conveni de col·laboració amb el Servei Català de la Salut i els ajuntaments de Llardecans, Golmés i Fondarella per a l’actualització d’infraestructures sanitàries als respectius municipis.
photo_camera Solar en el que està previst ampliar el centre mèdic a Golmés.

La Diputació de Lleida col·laborarà en els projectes d'ampliació i millora del dispensaris mèdics de Golmés i Fondarella, en el que respecta a la comarca del Pla d'Urgell. Dos municipis que amb el creixement demogràfic dels darrers anys, necessitem millorar els equipaments i serveis sanitaris.

Em el cas de Golmés l'actual centre mèdic es va construir a l'any 2001, quan el municipi tenia al voltant de 900 usuaris afiliats a la Seguretat Social, en aquest moments en té 1.500. Segons manifestacions de l'alcalde del municipi Jordi Calvís, les instal·lacions han quedat obsoletes per donar resposta a la demanda actual, ja que el facultatius atenen als pacients en un espai de poc més de 86 metres quadrats i amb una manca de serveis

Calvís va explicar que el projecte té previst construir un nou edifici de 95 metres quadrats al costat de l'actual consultori, que es troba al carrer La Mota, en una parcel·la que el consistori té reservada per al futur Centre de Dia. Aquests terrenys tenen dos nivells d'accés, un de més alt al carrer Excases, i l'altre per al carrer La Mota, per la qual cosa el nou equipament sanitari quedaria en la planta baixa o soterrani del equipament per la gent gran. El pressupost de l'obra és de 133.079 euros dels quals 114.75 pertanyen a l'obra civil i la resta als equipaments i mobiliari.

Pel que fa a Fondarella, el projecte és totalment diferent, ja que segons fons del l'Ajuntament, l'actual consultori mèdic, que es troba en l'edifici consistorial, ni tan sols es pot ampliar en aquest espai, per la qual cosa es projecta un edifici en la zona d'expansió urbanística. Un equipament que inclouria altres serveis socio culturals per al municipi.

Respecte als terminis, Golmés té previst incloure la partida en el pressupost d'enguany, per poder licitar i iniciar l'obra aquest mateix any. Pel que fa a Fondarella, no esperen allargar molt més els terminis, encara que al tractar-se d'un edifici nou, el projecte es pot allargar una mica més. Ambues obres es finançaran mitjançant el conveni que es va signar entre la Diputació, el Servei Català de la Salut i els propis Ajuntaments.

Comentaris
Més a Comarca