23.05.2022 |

La Diputació de Lleida traspassa el tram urbà de la carretera de Linyola

Per tal que el traspàs es faci amb perfectes condicions, la Diputació rehabilitarà el ferm de 2,5 quilòmetres de tram urbà, adequarà els desaigües, i construirà 4 passos elevats per a vianants.

Imatge de la travesera interior de la carretera de Mollerussa a Bellcaire.
Imatge de la travesera interior de la carretera de Mollerussa a Bellcaire.
La Diputació de Lleida traspassa el tram urbà de la carretera de Linyola

La Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Linyola van signar aquest dilluns el traspàs dels trams urbans de les carreteres de Mollerussa a Bellcaire, i de Linyola a Penelles. Es tracta de 2,5 quilòmetres de vies que l'ens provincial rehabilitarà per tal que el consistori es faci càrrec d'aquestes infraestructures en perfectes condicions. En l'acte de signatura hi van participar el president dels serveis tècnics de la Diputació de Lleida Antoni Villas i l'alcalde de Linyola Josep Capdevila, acompanyats dels tècnics i membres de la corporació municipal.

Per aquest motiu, el mateix dilluns van començar els treballs de millora, que consistiran en la rehabilitació del ferm dels dos trams urbans, un de 1.920, i un  altre de 596 metres, en els que també es milloraran les cunetes i es construiran 4 passos elevats per a vianants, a tot això l'actuació es completarà amb la instal·lació de la senyalització vertical.

Segons el tècnic de la Diputació Antonio Fernández la millora del ferm es farà amb una capa de sòl ciment, sobre la que s'aplicarà una segona capa d’aglomerat. Ambdues carreteres tindran una amplada de set metres, i pel que fa a les cunetes del drenatge de les aigües pluvials es revestiran de formigó. Aquestes derivaran l'aigua a la xarxa local de clavegueram en alguns trams, i en altres la canalitzaran a la xarxa de regs.

Les obres que han estat adjudicades a l'empresa Benito Arnó, estaran enllestides en un període de tres mesos, i finançades totalment per la Diputació, amb un pressupost de 450.000 euros.

Segons l'alcalde de Linyola Josep Capdevila, aquesta és una actuació que el municipi espera des de la finalització de la variant fa més d'una dècada, i un cop assolit el traspàs es restringirà la circulació de vehicles pesants, que tan sols podran accedir al centre urbà per càrrega i descarrega.

La Diputació de Lleida traspassa el tram urbà de la carretera de Linyola
comentaris