La Festa del Pou Bo divulga un any més la memòria històrica de Torregrossa

L'Associació Cultural d'Amics del Pou Bo i l'Ajuntament de Torregrossa ultimen els preparatius de la quarta edició de la Festa del Pou Bo, un esdeveniment que obrirà aquest dissabte amb la Mostra d'Artesania i un important increment de parades als carrers de la població.
photo_camera L'associació de grallers els Descordats i Tour-Mix Teatre, animen la festa.

La Festa del Pou Bo ha estat un element catalitzador per als agents socials de Torregrossa que han unit esforços i dedicació per recuperar i divulgar la memòria històrica del municipi. Al voltant de la proposta del consistori, fa quatre anys, va néixer el col·lectiu d'Amics del Pou Bo que van recollir el relleu per tal de potenciar la festa i vincular a la celebració a altres entitats i associacions del municipi.

Els impulsors de la festa han despertat l'enginy per incorporar cada any noves propostes atractives pel públic visitant, al mateix temps de fer partícips a la resta de vilatans. Per aquest motiu, aquest any el tret de sortida cultural tindrà lloc el divendres 20 de juliol amb la Tertúlia del Pou Bo, una proposta en la que tres avis que van viure en primera persona el descens a l'interior del Pou Bo l'any 1974, explicaran la seva experiència i el que coneixen d'aquest indret emblemàtic de Torregrossa. L'acte es completarà amb una taula rodona que moderarà l'humanista i mestre Ramon Manuel Ribelles, estudiós de la història de Torregrossa i de la cronologia del Pou Bo.

La celebració continuarà dissabte amb l’obertura de la Mostra d’Artesania, una trobada d’artesans que s’allargarà fins a la nit i que aquest any aplegarà al voltant de 50 paradistes. Un dels actes més emblemàtics serà la cercavila nocturna, organitzada pels membres de l’Associació de grallers Els Descordats i Tour-Mix Teatre, part fonamental de les activitats d’aquesta festa.

 A banda, les pastisseries Pa de Ronyó i Ampurdanés comercialitzaran per primer cop, les Gotes del Pou Bo, unes galetes amb gust d’ametlla i canyella que ja s’han convertit en producte típic local gràcies a la participació de les veïnes que l’any passat van aportar les seves receptes a concurs.

En definitiva, Torregrossa enceta aquesta setmana una festa que mescla la gastronomia amb la cultura, el teatre, la tradició, la música i la cooperació entre veïns i veïnes d’aquest municipi, on la festa cada cop està més arrelada.

 L’Associació Cultural Amics del Pou Bo compta amb el mecenatge de l’Ajuntament de Torregrossa i de les empreses Saltó Intelligent Technology i Biosca. Cal dir, a més, que les empreses i establiments del municipi també s’han sumat intensament en aquestes col·laboracions per tal de fer possible aquesta festa d’èxit social. 

Comentaris
Més a Comarca