02.10.2022 |

La mostra Cominart combina, comerç, cultura, i tradicions, a Vilanova de Bellpuig

Per dotzè any consecutiu, el públic va ser el protagonista de la mostra de comerç, industria, i artesania, Cominart, que organitza l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig.

Centenars de persones visiten les parades de la mostra.
Centenars de persones visiten les parades de la mostra.
La mostra Cominart combina, comerç, cultura, i tradicions, a Vilanova de Bellpuig

L'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha estat capaç de consolidar el projecte Cominart combinat l'oferta comercial, industrial i artesana, amb la cultura popular, el lleure i les tradicions. Una barreja que al llarg de dotze anys ha fet possible que la mostra atregui cada cop més visitants, i per altra banda en converteixi en un referent a la comarca.

Cominart va reunir a una setantena d'expositors, de diversos sectors, així com entitats del municipi, que es van instal·lar en els carres que envolten el pavelló poliesportiu. En aquest indret és on es van reunir més de 250 puntaires, arribades de tota Catalunya, que al llarg del matí van compartir els treballs de punta de coixí. Els organitzadors van lliurar a les participants diversos obsequis en reconeixement a la seva participació en la trobada.

La festa va reunir a 17 colles geganteres i gralleres en la X Trobada que va organitzar un any més la Colla local, un acte que es va iniciar amb la plantada dels gegants a la plaça de l'Anjua i tot seguit el cercavila pels carrers, fins arribar a la zona de la mostra Cominart.

Les plaques de cava també també continuen essent un dels atractius per al públic que visita la festa, una iniciativa que es celebra des de fa 10 anys impulsada per l'associació de col·leccionistes del Pla d'Urgell.

Un des actes més beterans dels que s'inclouen en la festa es la mostra de Catifes de Corpus, una tradició que es porta a terme des de fa setze anys coordinada per les dones de l'Associació l'Anjua. En aquesta ocasió, entre les creacions que es van realitzar destacaven alguns missatges reivindicatius, a la sobirania i al sistema educatiu, en el que hi van participar altres entitats del municipi.

  

La mostra Cominart combina, comerç, cultura, i tradicions, a Vilanova de Bellpuig
comentaris