27.06.2022 |

La Novella Baixa inaugura el cicle de la Cuejada de Primavera

Cua d'Estiu continua amb la voluntat de divulgar el maridatge Cultura i Patrimoni del Pla d'Urgell, amb el cicles temporals que aquest diumenge es va inaugurar amb un espectacle més familiar obert a tots els públics.

El membres de la formació Quartana, protagonistes de l'espectacle.
El membres de la formació Quartana, protagonistes de l'espectacle.
La Novella Baixa inaugura el cicle de la Cuejada de Primavera

La iniciativa, que van impulsar el passat any la companyia Teatre de Butxaca i la productora La Gata Roja, Cua d'Estiu es consolida pas a pas, amb una magnifica resposta de públic. El projecte s'ha volgut convertir en una eina de promoció dels espectacles de petit format, al mateix temps que es descobreixen racons emblemàtics de la comarca, amb un important valor arquitectònic i patrimonial. A tot això també cal tenir en compte l'aportació cultural de la proposta, que intenta combinar un ampli ventall de disciplines artístiques.

Aquest diumenge la proposta s'anomenava Quartana un espectacle en el que el públic va descobrir els diversos instruments de la música tradicional catalana. La seva procedència, els seus sons i les seves possibilitats de manera amena i a l'abast de tothom... Talment una festa major amb el seu cercavila que es va celebrar en el marc privilegiat de la Novella Baixa. Un indret que pertany al Pla d'Urgell, ubicada al terme de Vila-sana però més propera al Palau d'Anglesola, propietat particular de la família Ferran, una nissaga procedent de Cervera, que es van traslladar al Pla d'Urgell atrets per l'arribada de l'aigua del canal.

El 1920 restaurarien la façana i començarien a cultivar les terres del voltant. Un exemple de com l'arribada de l'aigua modifica el territori. L'entorn no pot ser més bucòlic: un estany amb oques que fan de vigilants, frondoses ombres i una placeta central a la italiana, un entorn que va deixar bocabadats a molts dels assistents, objectiu del projecte de la Cua d'Estiu i les Cuejades temporals.

I com be essent tradicional en els espectacles de la Cua d'Estiu l'Olla de resistència va ser la manera amb la que els espectadors van valorar l'espectacle, aportant el que consideraven just segons la seva satisfacció.

La Novella Baixa inaugura el cicle de la Cuejada de Primavera
comentaris