La PAH Pla d'Urgell treballa des de fa mig any contra els desnonaments a la comarca

Des de la seva fundació, la Plataforma d'afectats per la Hipoteca del Pla d'Urgell ha aconseguit fer realitat vàries dacions en pagament, així com aturar alguns casos de desnonament entre altres accions d'aquest moviment social.  

photo_camera Les membres de la junta de la PAH Pla d'Urgell amb seu a Mollerussa

Amb l'objectiu de donar suport i treballar per canviar la situació que viuen algunes famílies afectades per la hipoteca, es va crear una delegació de la PAH el desembre de 2012, al Pla d'Urgell.

Amb seu social a Mollerussa, al carrer Palau, comparteixen instal·lacions amb Cáritas, on tots els dilluns atenen al públic que ho desitgi, a partir de les 7 de la tarda. La seva màxima és la de garantir que ningú es quedi al carrer i per això creuen que s’ha d’escoltar la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, com a associació coneixedora de les implicacions que tenen els desnonaments.

Els seus responsables a la comarca, amb la Gemma Centena al davant, creuen fermament en el treball que es realitza des de la plataforma, i sota el lema "Sí, que es pot! Podem canviar aquesta situació", donen assessorament a tothom que ho necessiti,  o  fins i tot, acompanyar  a l'afectat a la seva entitat bancària com a mitjancers. 

També destaquen que tota persona que vulgui ajudar serà benvinguda, perquè la col·laboració és necessària per tal de minimitzar els efectes que suposa aquesta problemàtica social. Precisament, fa molts pocs dies, s'ha resolt satisfactòriamentfa un cas derivat a l'Ajuntament de Mollerussa, en què els Serveis socials del consistori van intercedir per aconseguir la dació en pagament i un pis de lloguer social per a una família afectada.  

En aquest aspecte, el regidor de Benestar Social, Josep Lavin va explicar a aquest diari que des de l'Ajuntament de Mollerussa s'utilitzen totes les eines i estratègies adequades per intentar resoldre tots els casos que es presenten, ratificant el cas que s'ha resolt aquesta setmana i que venia directament de la PAH Pla d'Urgell. Per la seva part, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona va dir que és important que tots els agents implicats treballin de forma coordinada. Així mateix, el consistori ja ha parlat amb algunes de les entitats bancàries que operen a Mollerussa, per tal d'oferir la mediació dels tècnics municipals en determinats processos relacionats amb l’habitatge. 

Els membres de la plataforma consideren que encara falta molta sensibilització, donat que només 3 dels 16 ajuntaments de la comarca, s'han interessat o implicat en treballar amb conjunt en una realitat social molt propera. En quan a altres suports, el casal popular l'Arreu també ha mostrat interès per participar en algunes de les accions o campanyes previstes.

En relació als afectats al Pla d'Urgell, les xifres mostren que un 70% equival a famílies nouvingudes, mentre el 30% restant correspon a famílies locals.

Tanmateix, tot i les campanyes que porten a terme des de la PAH a tot l'estat, les seves responsables al Pla d'Urgell indiquen que no descarten comptar en breu, amb l'Ada Colau, en un acte que per difondre la tasca d'aquest moviment social i comptar amb molt més suport.   

Per contactar amb la PAH Pla d'Urgell: Tels. 608920708 (Gemma) 609903084 (Esther); correu: [email protected]twitter: @pahplaurgell

Facebook: https://www.facebook.com/pahplaurgell/info

Web: www.afectadosporlahipoteca.com/

 

Comentaris
Més a Comarca