02.10.2022 |

La Viquipèdia ja disposa de les imatges del Pla d'Urgell

El Centre de Recerques del Pla d'Urgell va aconseguir l'objectiu de fotografiar els 200 monuments catalogats de la comarca, a través de la iniciativa, la Viquipèdia pren el Pla d'Urgell.

El participants en la marató en el punt de sortida a l'Arxiu Comarcal.
El participants en la marató en el punt de sortida a l'Arxiu Comarcal.
La Viquipèdia ja disposa de les imatges del Pla d'Urgell

Una vintena de persones van participar aquest dissabte en la marató fotogràfica que va fer possible que en un dia es poguessin recollit les 200 instantànies dels monuments catalogats de la comarca. Imatges que hauran d'estar disponibles en la Viquipèdia a partir del 30 de setembre.

La iniciativa ha estat impulsada pel Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà, amb la col·laboració de vuit entitats de la comarca, i s'emmarca dins del projecte Wiki Loves Monuments que recull el patrimoni arquitectònic i monumental de tot el món. Fins ara el Pla d'Urgell tan sols tenia carregades en aquesta plataforma una vintena d'imatges, i amb aquesta iniciativa passarà a disposar de la major part dels edificis i monuments més significatius del Pla d'Urgell.

Els participants en la marató participaran en un concurs, en el que es premiaran les millors imatges, amb obsequis cedits per empreses i establiments de la comarca.

Esther Solé, membre del Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà, s'ha mostrat satisfeta pel treball fet pels participants a la marató fotogràfica al temps que ha agraït el seu esforç. Ha recordat la necessitat de publicar les fotos abans del dia 30 de setembre.

A més del Centre de Recerques Mascançà, l'organització, amb el suport d'Amical Viquipèdia, ha comptat amb la participació de les revistes locals L'Esclat (Golmés), Barret Picat (Linyola), Carrilet (Bellvís) i L'Avenç (Palau d'Anglesola), els diaris digitals VilaWeb Mollerussa i Territoris.cat, el Casal Popular l'Arreu, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Mollerussa.

  

La Viquipèdia ja disposa de les imatges del Pla d'Urgell
comentaris