Les noies del Pla d'Urgell més receptives a les propostes d'activitats juvenils

Una vintena de joves del Pla d'Urgell han participat durant les vacances de Nadal en el Curs de Premonitors, organitzat per l'àrea de Joventut del Consell Comarcal del Pla d'Urgell.
Participants en el Curs de Premonitors de les vacances de Nadal.
photo_camera Participants en el Curs de Premonitors de les vacances de Nadal.

Segons reflecteix la memòria d'activitats de l'àrea de Joventut del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, les noies de la comarca són més receptives a participar en les propostes que es fan des de l'en comarcal. Els Serveis de Joventut han registrat 659 consultes al llarg del 2012, una xifra lleugerament superior a la de l'any anterior que van ser 602, un terç de les quals les van realitzar noies. la resta de les consultes provenien de nois o familiars que les sol·licitaven per als seus fills.

Els joves han demanat especialment informació i assessorament sobre ensenyament reglat (orientació acadèmica), treball (sobre les ofertes de feina en àmbits del lleure i l’oci juvenil), habitatge, salut i prevenció de conductes de risc (consultes que, en part, sorgeixen arran dels tallers que es fa als instituts sobre consum, intel·ligència emocional, violència, etc.) i sobre cultura i oci (s’hi inclou les consultes que fan referència a l’oferta cultural que programen els Serveis Comarcals de Joventut).

Per altra banda els Serveis Comarcals de Joventut han dut a terme un Curs de Premonitors durant les vacances de Nadal, en el que hi han participat una vintena de joves de la comarca. L’objectiu és que els nois i noies de 16 a 18 anys es preparin per a formar-se com a monitors a partir dels 18 anys i es familiaritzin amb el món de l’oci juvenil.

Comentaris
Més a Comarca