05.10.2022 |

Les persones amb discapacitat reclamen més suport i atenció institucional

Usuaris i tècnics dels tallers ocupacionals i dels centres especials de treball d'ACUDAM, han participat aquest dilluns en els actes del dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.
Els van llegir dos manifests i Estereo Ruiz va interpretar el cant dels Ocells.
Els van llegir dos manifests i Estereo Ruiz va interpretar el cant dels Ocells.
Les persones amb discapacitat reclamen més suport i atenció institucional

Sota el lema Això si que no, si ens retalleu desapareixerem, els usuaris i tècnics d'ACUDAM han reivindicat aquest dilluns el suport de les administracions, per als centres especials de treball i els tallers ocupacionals, per tal de què no es continuïn reduint les aportacions als serveis socials bàsics. Al voltant de 150 persones s'han concentrat al pati de la seu de l'entitat social a Mollerussa, per escoltar el manifest que reivindicava els drets de les persones amb discapacitats. A l'acte hi van assistir l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona i el regidor de l'Àrea de Benestar Social Josep Lavín.

Un document que vol ser el clam de totes les persones i els seus familiars que depenent dels centres assistencials que existeixen pel territori, que aporten un suport imprescindible pel benestar i la inserció social i laboral dels discapacitats. Per aquest motiu, les entitats mostren la seva preocupació davant les diferents mesures preses arran de la crisis i que estan perjudicant especialment els col·lectius més desfavorits vulnerables de la societat, com el copagament farmacèutic, la congelació dels ajuts als Centres Especials de Treball, o els retards en el pagament a les entitats col·laboradores, entre d'altres. 

Per altra banda, el document, exigeix als governants que reflexionin sobre els efectes reals en la ciutadania de les seves decisions i facin retallades en aquelles partides que menys perjudiquin les persones. En el manifest es recorda l'essencial paper de col·laboradors professionals de les entitats de la discapacitat, que amb la crisi han arribat a uns límits que en l'administració pública no s'haurien permès. 

Aquest diumenge es van concentrar a Madrid més de 5.000 persones, per fer una crida en contra de la dràstica reducció dels suports públics a les persones amb discapacitat i les seves famílies, que pot deixar desateses desenes de milers de persones amb discapacitat. Un acte que va rebre el suport de les entitats catalanes i  aquest dilluns, hi ha convocada una concentració a les 18.30 h. a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb el lema de la mobilització Això si que no, si ens retalleu desapareixerem.

A tot l'estat existeixen actualment més de 2.000 centres especials de treball que ocupen a 60.000 persones amb discapacitats, un col·lectiu que pot veure perillar els drets, la inclusió i el benestar assolits en el darrers 30 anys.

Manifest complet:

Les persones amb discapacitat reclamen més suport i atenció institucional
comentaris