Llevadores de Ponent imparteixen un curs pioner a l'Estat

El curs es va impartir per primer cop a la demarcació de Lleida al Centre d'Assistència Primària i a les instal·lacions de les piscines municipals de Mollerussa.

Imatge dels participants en el curs de formació de llevadores.
photo_camera Imatge dels participants en el curs de formació de llevadores.

Basat en el mètode d'Acondiciament Integral de la Pelvis a l'Aigua (AIPAP), aquest cap de setmana es va impartir al CAP de Mollerussa un curs de formació dirigit a llevadores, en el que hi van participar 31 professionals de Lleida, Tarragona, Guissona i Andorra. Una iniciativa de Llevadores de Ponent (LldP) que té com a objectiu millorar l'evolució del part i evitar les distòcies tipus fòrceps i cesària.

Es tracta d'un mètode innovador que ha aconseguit diversos reconeixements i premis a nivell nacional, que en aquest cas va impartir el llevador de l'Hospital general d'Elda, Félix Jiménez.

El curs, que s'imparteix a la demarcació de Lleida per primer cop, es va dur a terme a les instal·lacions del CAP, la part teòrica, i a les piscines municipals de Mollerussa, la part pràctica. 

Llevadores de Ponent és una entitat formada per un grup de llevadores de l'àrea de Lleida que treballen en l'atenció primària i en l'hospitalària, i com autònomes o contractades.

Comentaris
Més a Comarca