Mas reconeix que desplegar el projecte d'ampliació de Puleva ha estat complicat

La companya Lactalis no ha permès l'entrada a la planta de Mollerussa i Golmés als mitjans de comunicació, i el president ha fet declaracions a l'Ajuntament de Golmés.

El President Artur Mas amb la corporació municipal de Golmés.
photo_camera El President Artur Mas amb la corporació municipal de Golmés.

El President de la Generalitat Artur Mas ha respost al compromís que va adquirir al març de 2012 de facilitar l'ampliació de la planta de Puleva Food en el terme municipal de Golmés, assistint aquest dijous a la inauguració del nou magatzem logístic del grup francès Lactalis.

El president ha fet unes breus declaracions en la recepció que ha tingut lloc en l'Ajuntament de Golmés, reconeixent que la consolidació del projecte ha estat motiu de coratge i valentia, i fins i tot de decisions desagradables per part de l'Ajuntament de Golmés. En aquest sentit ha afegit que s'han hagut d'enfrontar a moltes dificultats de caràcter urbanístic que afectaven realitats individuals i familiars.

El President ha afegit que a l'altre costat de la balança s'havia de valorar que existia una activitat econòmica, i feina, que en aquests moments és el que necessita el país, i és la prioritat del Govern. En aquest sentit, Mas ha afegit que

això es tradueix en inversió per part de les empreses per afavorir el desenvolupament del territori.

El president Mas ha assegurat que existeix una gran competència en territoris d'Espanya i de fora per atreure inversions, per la qual cosa cal una ment oberta per prendre decisions i salvar obstacles que ajudin a reactivar l'economia i a crear lloc de treball.

En el que respecta al país, el President Mas ha afirmat que accepta el repte que la societat civil l'hi ha traslladat, amb valentia i sense por, però ha afegit que també calen unes bones dosis d'habilitat i astúcia. Mas ha assegurat que no s'ha d'oblidar que l'adversari al qual s'enfronta Catalunya és poderós. Mas ha posat l'exemple de David i Goliat, explicant que el primer no va vèncer per la força sinó per la seva astúcia al més fort.

El President ha dit, que s'ha assolit una gran sintonia entre la població mobilitzada i la societat organitzada, a la que s'afegeix el suport de les institucions del país, el que representa una bona manera de fer les coses. Tot plegat, ha afegit Mas, potser una fórmula d'èxit, un orgull, una bona llavor plantada per als catalans d'avui i de properes generacions.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que el procés que ha engegat Catalunya 

no és una carrera per ser millor que els altres, sinó millors del que som nosaltres. No és una competició, sinó un desafiament amb nosaltres mateixos,

ha assegurat.

El President Mas ha estat rebut a Golmés per l'alcalde Jordi Calvís, i també hi han assistit a l'acte el president de la Diputació Joan Reñé, i el delegat territorial Ramon Farré, entre altres autoritats.

Jordi Calvís ha agraït al President el seu compromís per dur a bon por el projecte d'ampliació de la factoria de Puleva Food, i també ha reconegut que l'Ajuntament ha agut de superar moltes dificultats. Calvís ha afegit que aquest projecte ha estat important per Golmés però al mateix temps ha estat una garantia de continuïtat de prop de 700 productors catalans i de la franja.

Tot i tractar-se de la inauguració de les noves instal·lacions, els responsables del grup làctic no han permès cobrir l'acte als mitjans de comunicació que hi han assistit.

Comentaris
Més a Comarca