Massiva resposta d'Ivars d'Urgell a la crida de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)

Les piscines municipals van ser l'escenari de la presentació en societat de la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana a Ivars d'Urgell, un acte que va comptar amb la participació de centenars de persones del muncipi i de la comarca.
photo_camera Els ponents Toni Strubell i Jaume Terribas, amb els organitzadors.

Ivars d'Urgell compta des d' aquest divendres amb una secció local de l'ACN, un col·lectiu que es va constituir oficialment en el decurs de l'acte que portava per títol la Independència a la fresca, i que també pretenia divulgar els objectius de l'Assemblea Nacional Catalana. Una entitat que vol ser una força amb arrels al territori (d'aquí la importància de les naixents assemblees territorials que duen el nom del seu municipi amb l'afegitó: "per la independència". Així: Ivars d'Urgell per la independència, Mollerussa per la Independència, o Golmés per la independència...), estesa als diferents àmbits o sectors de la nostra societat (Empresaris per la independència, Actors per la independència,...), un gran moviment transversal que afavoreixi les condicions i l'èxit de la celebració del referèndum per la independència o de la declaració unilateral d'independència per part del Parlament de Catalunya i celebri després el referèndum que ho ratifiqui. Els únics límits autoimposats a aquesta transversalitat són els principis democràtics i el respecte absolut pels Drets Humans.

L'acte es va iniciar amb la projecció del documental, Pròxima estació independència, treball de recerca elaborat per ex-estudiants de batxillerat, al que va seguir la xerrada del diputat al parlament de SI Solidaritat Catalana per la Independència, Toni Strubell, que va parlar com a representant de la Comissió de la Dignitat i no com a polític. Va continuar l'exposició,  Jaume Terribas,  Llicenciat en Ciències Polítiques i Econòmiques (UB), membre de la Societat Catalana d'Economia, en la secció de d'Institut d'Estudis Catalans, i pare de la ex-directora de TV3 Mònica Terribas.

Els organitzadors de l'acte van convidar als assistents al sopar que va tenir lloc en el mateix recinte de les piscines.

Són molts els acte que s'organitzen al territori des de les plataformes de l'ANC, com la que proposa La Segarra per la independència, la campanya "Una estelada a cada balcó". Amb aquest esforç, es convida a la ciutadania a penjar una senyera estelada a casa seva per fer visible la força del sentiment independentista i la consciència de la necessitat de tenir un Estat propi per a poder sortir de la crisi que tenalla Espanya i les mesures d'ofegament que des de l'Estat enfonsen el nostre país. Amb aquest objectiu, es distribuiran a preu de cost senyeres estelades elaborades amb materials resistents a la intempèrie perquè puguin lluir fins el dia que s'assoleixi la plena sobirania de Catalunya.

comentaris