05.12.2020 |
Territoris.cat

Milloren el camí perimetral de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

L'actuació també ha permès arranjar el camí vell de Vallverd, al terme de Vila-sana, i el camí del molí de l’estany, al terme d’Ivars d’Urgell.

Francesc Fabregat visita les obres d'arranjament del camí de l'Estany.
Francesc Fabregat visita les obres d'arranjament del camí de l'Estany.
Milloren el camí perimetral de l'Estany d'Ivars i Vila-sana

El Consorci de l’estany d’Ivars i Vila-sana ha millorat els camins entorn de l’estany amb la utilització d’àrids reciclats a través d’un ajut de l’Agència de Residus de Catalunya.

L’actuació ha permès arranjar una part del recorregut de l’entorn de l’estany que fins ara es feia per darrere de cal Sinén, masia emblemàtica de l’estany, de manera que ja es podrà es pot completar la volta a l’estany vorejant-lo constantment i sense perdre’l de vista, com passava fins ara.

També s’han arranjat dos camins rurals més: el camí vell de Vallverd, al terme de Vila-sana, i el camí del molí de l’estany, al terme d’Ivars d’Urgell.

Pel que fa a la millora del camí entorn de l’estany, el president del Consorci de l’Estany, Francesc Fabregat, ha explicat que s’ha habilitat el tram de l’itinerari principal de visita a l’estany que circula des de cal Sinén en direcció llevant:

Aquest tram nou millora notablement el recorregut perimetral a l’estany de manera que ja no serà necessari circular pel camí rural asfaltat del nord de l’estany.

El nou camí circula per camins i finques gestionades pel Consorci i per una finca particular que el propietari ha permès el pas. El nou camí s’integrarà paisatgísticament i s’aplicaran mesures compensatòries com plantacions en determinats punts per crear zones d’apantallament i tranquil·litat per a la fauna.

El pressupost total executat és de 39.856 euros finançats per l’Agència de Residus de Catalunya. S’han utilitzat 1.826 m3 d’àrids reciclats procedents de residus de la construcció separats per tipologies i tractats de manera que tenen un comportament sobre el terreny molt favorable, evitant entollaments i amb una bona integració paisatgística. En total s’han arranjat uns tres quilòmetres de camins rurals i 800 metres d’itinerari naturalístic.

Milloren el camí perimetral de l'Estany d'Ivars i Vila-sana
comentaris