Mobilitat i noves tecnologies han estat elements per tal que la dona arreli al territori

S'ha de continuar treballant per incrementar la presència de la dona en els òrgans de decisió, ja que la dona ha contribuït a millorar la qualitat de la democràcia del país.

En la trobada i van participar al voltant de 135 persones.
photo_camera En la trobada hi van participar a l'entorn de 135 persones.

En el marc de la setena edició de la Trobada de Dones Rurals del Pla d'Urgell, que se celebra aquest dissabte a Bell-lloc, es va debatre el paper que juga la dona en el desenvolupament del territori. Un estudi de la Dra. en Filosofia i lletres i professora del departament de Geografia de la UAB, Mireia Baylina, conclou que la mobilitat i les noves tecnologies han fet possible l'arrelament de la dona professional a l'entorn rural. Elements que han permès desenvolupar la feina de la dona, relacionar-se i facilitar la vida quotidiana.

La Jornada ha estat inaugurada pel president de la Diputació Joan Reñé, i la presidenta de d'Institut Català de la Dona Montse Gatell, a qui han acompanyat l'alcalde de Bell-lloc Ramon Cónsola i la regidora de l'àrea de la dona Montse Segura.

Motse Gatell ha explicat que la jornada de Bell-lloc ja s'ha convertir en un referent, i una data obligada en el programa d'activitats en l'àmbit de les dones, per altra banda ha assegurat que encara que s'ha avançat molt en la sensibilització sobre les polítiques de gènere, encara queda feina per fer.

El president de la Diputació per la seva banda, ha destacat la importància del territori per al desenvolupament, ja que l'objectiu ha de ser que el país sigui un tot, si es vol assolir una riquesa social, cultural i d'identitat. No és possible, segons Reñé, que tinguem un país de dos velocitats. Segons Reñé des de les institucions es treballa per tal que l'entorn rural disposi dels equipaments i infraestructures que permetin arrelar a les persones al territori," aquesta ha de ser la manera d'aconseguir l'equilibri que tots desitgem, i que homes i dones es puguin dedicar al que vulguin".

Reñé s'ha referit a la campanya, impulsada per l'ens provincial, Aliments, Territori i tu, coma mostra de l'esforç de les administracions, per donar valor al territori. Però per aconseguir els objectius el territori ha d'estar convençut de què el que es genera al territori és d'una extraordinària qualitat, i fomentar aquests productes. Aquesta ha de ser la manera de què es consolidi l'arrelament a les zones rurals, i la manera de què dones i homes puguin desenvolupar amb llibertat la seva vida quotidiana.

La jornada l'han completat tres taules rodones sobre la reorganització de la dona pagesa. La representativitat de la dona en la política, i la dona emprenedora en l'àmbit territorial. La consellera de Benestar Social i Família Neus Munté va clausurar la trobada manifestant que cal treballar més per incrementar la presència de la dona en els òrgans de decisió, ja que aquesta ha tingut un paper destacat en la millora de la qualitat de la democràcia del país.

Comentaris
Més a Comarca