La Mostra de Formatges del Palau d'Anglesola fidelitza al públic comprador

La Mostra de Formatges del Palau ha patit la competència de la Festa de la verema de Verdú i la Fira del Torró d'Agramunt, certàmens molt consolidats a la demarcació.

Degustacions en el marc de la segona Mostra de Formatges del Palau d'Anglesola.
photo_camera Degustacions en el marc de la segona Mostra de Formatges del Palau d'Anglesola.

La segona edició de la Mostra de Formatges del Palau d'Anglesola no ha fet més que fidelitzar a un sector de consumidors, que agraeix el fet de poder adquirir els productes directament dels elaboradors, i en una exposició única. Aquesta ha estat una de les valoracions que ha fet Robert Camps, impulsor de la mostra i responsable de la marca local Formatges Camps.

Tot i la influència que han pogut tenir, la Fira del Torró d'Agramunt o la Festa de la verema de Verdú, la mostra palauenca ha rebut una un important nombre de visitants, relativament inferior a la de la passada edició, però ha millorat el volum de vendes, segons els mateixos expositors.

La mostra va començar amb les jornades tècniques del dissabte a la tarda, en les que es va debatre sobre la Importància de la llet en l'elaboració del formatge artesà. Ponències i taules rodones en les quals hi van participar Manel Pla, Clara Farriol, i Josep Martí, i la veterinària de l'ARCC, Miriam Grasa.

Robert Camps ha assegurat que el public ha vingut a comprar, amb els antecedents de la primera edició i el nivell qualitatiu dels productes que s'hi van presentar. En aquest sentit afegeix que la combinació expositiva amb els tastos i tallers que s'hi organitzen, complementen una oferta per al públic interessat i coneixedor del producte.

Professionals del sector de la gastronomia com Joel Catanyé, dels restaurants Resquitx i La Boscana, o del sommelier i president de l'Associació Catalana de Sommeliers, Xavier AyalaAlejandro Dibasson de Bo de Shalom, o el restaurador local l'Agustí de, d'A gust.
 

El públic també va poder gaudir dels vins de la Denominació d’Origen Costers del Segre –Vall del Corb, així com de la cervesa artesana Matoll elaborada a Belianes.  

La marca amfitriona, Formatges Camps va presentar una nova línia de producció destinada a l'exportació, un formatge de 25 quilos, elaborat amb llet de vaca pasteuritzada, i de quilòmetre 0, un seguit de qualitats que demanden les botigues especialitzades. Robert Camps va explicar que es tracta d'un formatge que es curarà en celler, per tal de què adquireixi les aromes característiques del lloc en el qual s'elabora.

comentaris