Patrícia Gabancho fa un diagnòstic del moment polític actual, a Bell-lloc

L'escriptora i periodista argentina Patrícia Gabancho, va definir el catalanisme polític com una ideologia caracteritzada per l'ambició d'excel·lència, la modernitat, la justícia social i el sentit europeista.
L'acte de presentació de l'ANC a l'Ajuntament de Bell-lloc.
photo_camera L'acte de presentació de l'ANC a l'Ajuntament de Bell-lloc.

L'Assemble Nacional Catalana va dur a terme aquest dijous a Bell-lloc la presentació de l'entitat, un acte que va comptar amb la participació de l'escriptora Patrícia Gabancho, una argentina enamorada de Catalunya, com o demostren les seves publicacions sobre, teatre, tango, literatura, i sobre tot, història i urbanisme, especialment centrats en la ciutat de Barcelona i el fet urbà.

Patrícia Gabancho va estudiar la llengua catalana al casal català de Buenos Aires, on es va relacionar amb els dissidents, que eren independentistes i d'esquerres. Es traslladà a Catalunya un dia abans de complir 22 anys per conèixer Barcelona i comprendre el desig sobiranista del país.

Aquest dijous, va acompanyar als membres de l'Assemblea Nacional Catalana, per presentar el projecte de l'entitat a Bell-lloc, per aquest motiu va fer una explicació del moment polític actual des de la seva perspectiva de ciutadana argentina a Catalunya. Gabancho va definir el catalanisme polític com una ideologia caracteritzada per l'ambició d'excel·lència, la modernitat, la justícia social i el sentit europeista, i va defensar la incompatibilitat del projecte català, basat en el talent que vol deslligar-se d'Espanya per projectar-se endavant, amb el projecte espanyol, que té la intenció de crear un estat unitari que ens projecta al passat.

També va tenir temps de referir-se a la corrupció, causa directa de la Constitució espanyola que ha dissenyat un sistema polític amb partits verticals i molta influència política en l'Administració; i, sobretot, va demanar que no ens hem de deixar d'alarmar excessivament per temes de corrupció, el nostre objectiu ens obliga a concentrar-nos en aconseguir la independència. I va acabar, després d'afirmar que no hi ha temps de crear estructures d'estat i que hem de anar ràpid cap a la independència, proclamant: "No tinguem por, no defallim, no ens barallem".

Comentaris
Més a Comarca