El Pla d'Urgell es concentra aquesta tarda a les 7 davant dels Ajuntaments

Demà pot haver-hi la primera acció de desobediència institucional, la mesa del parlament ha admès a tràmit la proposta que van fer els partits pro-consulta amb els noms de set persones per a integrar la comissió de control del 9-N.

Convocatoria 9N portada
photo_camera Convocatoria 9N portada

Tots els municipis del Pla d'Urgell han organitzat concentracions avui a les set de la tarda davant dels Ajuntaments, com a resposta a la suspensió cautelar de la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N, que va dictaminar ahir a la nit el Tribunal Constitucional.

L'acció forma part, de la campanya Ara és l'hora, impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), i Òmnium Cultural, que te com a objectiu promoure el sí a la independència. Els organitzadors recomanen que tothom que se sumi a les concentracions porti una samarreta groga

L'inici de la campanya s'ha fet abans del que estava previst. Ara és l'hora tenia programat iniciar la mobilització pel sí el 4 d'octubre, però la suspensió de les normes de manera urgent ha fet avançar-la. 

Segons explica aquest matí Vilaweb, demà pot haver-hi la primera acció de desobediència institucional, ara que el Tribunal Constitucional espanyol ja ha suspès la llei de consultes i el decret de convocatòria. La mesa del parlament ha admès a tràmit la proposta que van fer els partits pro-consulta amb els noms de set persones per a integrar la comissió de control del 9-N i demà aquests partits debatran la qüestió en el ple de la cambra. De moment, aquesta votació forma part de l'ordre del dia del ple i, segons que han confirmat els portaveus de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, no tenen cap intenció d'eliminar-lo.

Comentaris
Més a Comarca