03.10.2022 |
Territoris.cat

El Pla d'Urgell espera recollir 250 tones d'aliments pel Gran Recapte

El Gran Recapte comptarà amb la col·laboració de més de 50 voluntaris, així com entitats com els bombers o els escoltes de Cal-Met.

Francesc Fabregat amb els representants de les entitats que participen en el Recapte.
Francesc Fabregat amb els representants de les entitats que participen en el Recapte.
El Pla d'Urgell espera recollir 250 tones d'aliments pel Gran Recapte

Els Serveis Socials del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, entitat que gestiona el Banc d'Aliments de la comarca, espera poder recollir en el Gran Recapte, que tindrà lloc aquest divendres i dissabte, al voltant de 250 tones d'aliments, una previsió que vol superar les 220 tones de l'anterior acció, que es van recollir a tota la demarcació de Lleida. La participació del Pla d'Urgell va ser de 15 tones, que també esperen superar enguany.
A la comarca, es recolliran aliments a tots els pobles, ja sigui a través dels supermercats que s’han sumat a la iniciativa (Caprabo, Condis, Plus, Lidl i Mercadona) o amb els punts de recollida habilitats als ajuntaments dels pobles en què no hi ha supermercat.

Els Serveis Socials del Consell Comarcal s’encarregaran de coordinar els més de 50 voluntaris que hi haurà als supermercats i, juntament amb Creu Roja, recolliran tots els aliments i productes donats, que aniran íntegrament a persones del Pla d’Urgell. S’han sumat a la iniciativa, a més a més de voluntaris de Càritas i de Creu Roja, el Parc de Bombers de Mollerussa, infants del cau de Mollerussa Cal Met i la Cooperativa d’Ivars d’Urgell.

D’una banda, els Bombers de Mollerussa tindran una parada a la plaça de l’Ajuntament de Mollerussa per a recollir aliments i productes i tenen previst organitzar diverses activitats. Tant divendres 29 com dissabte 30 hi haurà demostracions amb la unitat canina de recerca de persones, els més petits es podran vestir de bombers i també faran un carnet que certificarà la contribució amb els bombers gràcies a la donació.

D’altra banda, els membres del cau de Cal Met han fet imants que intercanviaran amb les persones que donin productes i aliments a la parada que instal·laran dissabte a la tarda a la mateixa plaça de l’Ajuntament de Mollerussa. Tenen previst cloure la tarda amb una batucada del Grup Atabalats de Mollerussa.

La Cooperativa d’Ivars d’Urgell també vol contribuir al Gran Recapte. Per això, a més a més de recollir aliments al supermercat Condis de la mateixa cooperativa, farà una donació de 1.000 euros per a comprar els productes que siguin més necessaris.

Al Pla d’Urgell, 2.200 persones són beneficiàries del Banc dels Aliments o el que és el mateix, unes 800 famílies, ja que la majoria són famílies amb fills que han perdut la feina i han exhaurit les ajudes.

Per a cobrir les seves necessitats, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell recomana donar conserves de peix, conserves de fruita, conserves de verdura, llegums, productes d’higiene (des de detergent per a la roba, a pasta de dents, raspalls o bé sabó), productes alimentaris per a infants, llet o oli.
 

El Pla d'Urgell espera recollir 250 tones d'aliments pel Gran Recapte
comentaris