29.07.2021 |
Territoris.cat

El Pla d'Urgell es vol convertir en destinació turística de la tardor

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell Francesc Fabregat ha demanat que es continuï treballant per a promocionar el turisme per les terres d’interior, les grans oblidades.

Imatges de les activitats dels visitants a l'Estany d'Ivars i Vila-sana.
Imatges de les activitats dels visitants a l'Estany d'Ivars i Vila-sana.
El Pla d'Urgell es vol convertir en destinació turística de la tardor

La tardor pot ser una bona època per conèixer les comarques interiors, segons ha manifestat aquest dimarts el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Francesc Fabregat, en l'acte de presentació del balanç turistic de la comarca. 

Fabregat ha explicat que en conjunt la impressió és bona, encara que podria ser molt millor, ja que es nota que les famílies controlen molt la despesa a l’hora d’anar de vacances. Els visitants que habitualment s'allotjaven en períodes d'una setmana, o de deu dies, han reduit les seves estades a caps de setmana.

Fabregat ha demanat que es continuï treballant per a promocionar el turisme per les terres d’interior, les grans oblidades i ha explicat que la tardor és molt bon moment per a conèixer aquest territori. Pel conseller de Turisme, Jordi Pérez, cal posicionar el Pla d’Urgell com a destinació turística per a ensenyar la diversitat d’activitats i recursos de què disposa aquesta comarca, que són rics i variats.

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha registrat 9.000 visitants a l’espai natural els mesos d’estiu. Aquestes dades es veuen lleugerament distorsionades perquè comptabilitzen les 1.750 persones que hi van acudir per a fer un assaig de la Via Catalana cap a la Independència el 31 d’agost. Amb tot, si es descompten aquests visitants, unes 7.250 persones han transitat per l’espai natural, han demanat informació, han sol·licitat algun servei o bé n’han fet d’altres usos. Aquesta xifra és superior a la del mateix període de 2012 (unes 1.500 persones més). Sembla que el bon temps d’aquest estiu, en què no ha fet tanta calor, hi té a veure; així com l’efecte crida que han tingut alguns programes de televisió, que han mostrat l’estany a tota la població catalana.

L’Espai Cultural dels Canals d’Urgell (l’ECCU) han comptabilitzat durant aquests tres mesos d’estiu 1.903 visitants, mentre que en el mateix període de 2012 se’n van comptabilitzar 1.167. Aquestes persones han fet activitats al jardí, a l’auditori, han visitat l’espai permanent i l’exposició permanent, han visitat l’exposició temporal o bé han acudit als tallers que ofereix l’ECCU. De fet, per al proper curs 2013-2014 l’ECCU ha presentat diversos tallers orientats a escolars de tots els nivells per a conèixer més la història del territori i dels Canals d’Urgell i els usos de l’aigua.


Pel que fa a l’ocupació a les cases rurals de l’Associació d’allotjaments i cases rurals del Pla d’Urgell, s’ha registrat una ocupació del 75% els caps de setmana i del 60% entre setmana. Bàsicament, reben públic familiar, de l’àrea metropolitana de Barcelona, també de Saragossa i en menor mesura de França, que vol descansar i gaudir de la casa i de l’entorn.
Pel president de l’Associació turística del Pla d’Urgell, Antonio Vallés, “queda molt per a fer”. “Tenim molt potencial i capacitat per a més visitants. Oferim moltes activitats gastronòmiques, esportives, tenim natura, tenim el Canal d’Urgell, festes, patrimoni...”


El Patronat de Turisme del Pla d’Urgell ha posat en marxa la web www.turismeplaurgell.cat i distribueix mensualment l’agenda comarcal, que també es pot consultar en aquest web, per a fer difusió de les activitats que s’organitzen a la comarca.

El Pla d'Urgell es vol convertir en destinació turística de la tardor
comentaris