La plataforma e-NOTUM, suprimirà les notificacions a domicili del Consell Comarcal

El sistema envia un missatge al mòbil i també al correu electrònic per a notificar la recepció, i el receptor a l'obrir la nota, genera en el sistema un certificat que té validesa jurídica.

El president del Consell Francesc Fabregat, presenta la plataforma e-NOTUM.
photo_camera El president del Consell Francesc Fabregat, presenta la plataforma e-NOTUM.

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell implantarà en els pròxims mesos el sistema de notificacions electròniques e-NOTUM, una plataforma amb garantia jurídica que suprimirà progressivament els lliuraments a domicili.

L'ens comarcal ha començat a utilitzar el servei amb les notificacions a alcaldes i consellers, així com per les convocatòries dels òrgans col·legiats, comissions, plens, consells d'alcaldes, juntes de portaveus, o consells de presidència. Aquestes comunicacions han de tenir el corresponent justificant de recepció dels membres dels òrgans comarcals, i per aquest motiu es lliuraven a domicili.

La plataforma e-NOTUM, esta previst que estigui disponible per particulars i empreses, amb la qual cosa s'agilitzaran tràmits, s'evitaran destinar recursos humans al lliurament dels documents, i un important estalvi en la gestió i en material fungible,

Pel que fa a la garantia jurídica, el sistema envia un missatge al mòbil i al correu electrònic de la persona a la qual es dirigeix la notificació i certifica l'enviament, un cop el receptor obre la nota, torna a registrar un justificant de recepció amb validesa jurídica.

El servei tècnic del Consell Comarcal assessora els ajuntaments perquè implantin les diferents eines d'administració electrònica que ha desenvolupat la Generalitat, amb la voluntat de facilitar els tràmits i la gestió d'administracions i dels ciutadans.

El president del Consell Comarcal Francesc Fabregat, ha manifestat que es tracta optimitzar recursos, estalviar costos de personal, de temps i de diners. Fabregat ha afegit, que les primeres comunicacions es fan amb el sistema tradicional i l'antic, perquè tothom vegi com funcionarà, però a poc a poc, es pot estendre el sistema de notificacions electròniques als procediments que faci el consell o bé a les notificacions que s'emeten des de qualsevol servei del consell comarcal, com ara els serveis socials o bé l'atenció al consumidor.

Comentaris
Més a Comarca