06.12.2021 |
Territoris.cat

La pluja desllueix la celebració del Dia de l'Estany en el cinquè aniversari

Les activitats que es van haver de suspendre per la pluja es reprendran en el marc de la Fira de l’Estany d’Ivars d’Urgell els dies 5 i 6 d’abril.

Els restauradors van servir al voltant de 320 tasts dels plats preparats amb nous.
Els restauradors van servir al voltant de 320 tasts dels plats preparats amb nous.
La pluja desllueix la celebració del Dia de l'Estany en el cinquè aniversari

La pluja que va protagonitzar el matí del diumenge, va deslluir els actes organitzats per commemorar el cinquè aniversari de la recuperació de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, el que es va institucionalitzar com Dia de l'Estany. Es van haver de cancel·lar els passejos en barca, la plantada de plantes i arbres l’anellament d’ocells.

Tot i així l'arribada d'alguns autocars de visitants, i les carpes van permetre que la III Mostra gastronòmica pogués servir al voltant de 320 tastos dels plats que van elaborar, amb la base d la nou, els restaurants de Cal Xelín, Cal Modest, Petit Xiroi, l’Amoca, el 2007 i el restaurant del Castell del Remei. Plats que van estar acompanyats pels vins del Celler Castell del Remei, i els estanyets del Forn can Gil.

Dins de la Fira de l’Estany, organitzada per l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell per als pròxims dissabte i diumenge (5 i 6 d’abril), restaurants participants en la Mostra gastronòmica continuaran oferint tastos dels plats que han elaborat especialment per a aquesta ocasió. Igualment, durant tot el mes d’abril, com era previst, els restaurants participants en la iniciativa tindran les receptes creades amb nous del Pla d’Urgell dins de les seves cartes i menús i obsequiaran els seus clients amb tastos gratuïts d’aquests plats els caps de setmana.

El president del Consorci de l’Estany, Francesc Fabregat, ha anunciat que, com que la festa del Dia de l’Estany s’ha vist deslluïda per la climatologia, el Consorci emplaça les persones que vulguin celebrar la diada a la Fira de l’Estany d’Ivars d’Urgell. I les que vulguin participar en la plantada d’arbres o bé fer passejos en barca poden fer-ho el cap de setmana que ve. De fet, la temporada de barques no s’inaugurarà, per tant, fins al dissabte vinent i durarà fins a l’octubre.

La pluja desllueix la celebració del Dia de l'Estany en el cinquè aniversari
comentaris