El Poal decideix, en assemblea, iniciar un litigi contra el projecte de la planta de biomassa

Panadés va explicar que després de la manca de suport en aquest procés, es planteja deixar el partit de CiU al que representa en l'ajuntament del Poal.

Més d'un centenar de persones van participar en l'assemblea popular del Poal.
photo_camera Més d'un centenar de persones van participar en l'assemblea popular del Poal.

La sala del Casal del Poal va reunir, aquest dijous, al voltant d'un centenar de persones, convocades pel consistori, amb la voluntat d'informar-los de la situació en què es troba el projecte de construcció de la planta de biomassa al terme del Palau d'Anglesola.

Una assemblea en la qual hi van participar l'alcalde Rafel Panadés, el responsable de la plataforma Salvem el Territori, Ramon Panadés, i el doctor Josep M. Garcia. Els participants van donar suport a la proposta del consistori de portar als tribunals l'aprovació provisional de la planta de biomassa que projecta construir la companyia Nufri.

L'alcalde Rafel Panadés va ser contundent en referir-se a les declaracions que va fer dimecres el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, quan va assegurar que s'aprovava el projecte per legitimitat i ha assegurat que aquesta no ha anat acompanyada d'impunitat. En aquest sentit, ha assegurat que l'empresa promotora ha tingut durant dos anys, impunitat perquè ha comès il·legalitats amb construccions als terrenys on s'ha d'ubicar la planta.

Panadès va reiterar que no tenen res en contra de Nufri ni de la biomassa sinó que no estan d'acord amb la ubicació. L'alcalde també va afirmar que esmenaran el pla especial de la planta i va assegurar que si no se'n surten a través del contenciós-administratiu portaran el cas al tribunal d'Estrasburg. Així mateix, ha considerat que tot i que l'aprovació d'un projecte d'aquestes característiques es pot deure a què el moment econòmic requereix la creació de llocs de treball i empreses, cal tenir en compte qüestions com que ara com ara encara no s'ha justificat la implantació del projecte en sòl no urbanitzable.

Per tal de dur a terme aquest procés, el consistori ha reservat una partida d'entre 2.000 i 4.000 euros, en el pressupost del 2014, per tal de finançar aquest litigi. Panadés va explicar que després de la manca de suport en aquest procés, es planteja deixar el partit de CiU al qual representa en l'ajuntament del Poal.

Per la seva banda, portaveu de la plataforma opositora, Ramon Panadés ha dit que se senten decebuts pels polítics de la comarca i ha dit que tant per part del Consell Comarcal com de la Diputació de Lleida s'ha deixat anar fent i no han posat mai res per esbrinar com es feia la tramitació del projecte. Panadés ha assegurat que no tots els informes de la planta són favorables i ha dit que estan convençuts que no s'hi cremarà només fusta.

Comentaris
Més a Comarca