29.06.2022 |
Territoris.cat

El Poal formarà part de la ruta de commemoració dels actes del Tricentenari

La Generalitat de Catalunya ha valorat el fet que els germans Antoni i Manuel Desvalls, destacats personatges de la Guerra de Successió, fossin fills del Poal per incloure el municipi en la Ruta 1714.

Cal Castell casa pairal en la que van nàixer els Germans Desvalls.
Cal Castell casa pairal en la que van néixer els Germans Desvalls.
El Poal formarà part de la ruta de commemoració dels actes del Tricentenari

El municipi del Poal ha rebut la confirmació, per part de la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, museus i Patrimoni, de què formarà part de la Ruta 1714, conjunts monumentals de Catalunya on van succeir episodis destacats de la Guerra de Successió.

El Poal va creure convenient participar en els actes de commemoració del Tricentenari del final de la Guerra de Successió, pel fet de què els germans Antoni i Manuel Desvalls van néixer en aquest municipi del Pla d'Urgell, personatges que van tenir un paper rellevant en aquesta contesa.

La Generalitat de Catalunya va decidir posar en valor 10 monuments de destacat valor patrimonial i simbòlic, creant la Ruta 1714, una iniciativa de caràcter cultural i turístic, a la que si va afegir altres espais i viles que destaquen per fets històrics o personatges rellevants relacionats amb la Guerra de Successió.

Per aquest motiu El Poal formarà part del programa, per la qual cosa la Generalitat instal·larà un panell davant de l'església, en el que s'explicarà la contesa i el paper que hi van tenir els Germans Desvalls. Una acció que es completarà amb tasques de difusió i promoció turística, com a espai complementari als 10 monuments principals de la Ruta 1714.

Segons l'alcalde del Poal Rafel Panadés, el consistori, té previst organitzar diversos actes relacionats amb la commemoració del Tricentenari, entre ells un acte central que es durà a terme al mes de maig.

El Poal formarà part de la ruta de commemoració dels actes del Tricentenari
comentaris