El Poal prepara els actes de celebració del Tricentenari del 1714

Els baixos de Cal Castell del Poal formaran part de la Ruta 1714, casa pairal dels germans Antoni i Manuel Desvalls, destacats militars de la Guerra de Successió. 

Cal Castell casa pairal en la que van nàixer els Germans Desvalls.
photo_camera Cal Castell casa pairal en la que van nàixer els Germans Desvalls.

El Poal prepara els actes de commemoració del tricentenari, després que la Generalitat, des de la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, museus i Patrimoni, hagi inclòs el municipi en la Ruta 1714, espais i viles que destaquen per fets històrics o personatges rellevants relacionats amb la Guerra de Successió.

Segons l'alcalde del Poal Rafel Panadès un dels primers actes previstos en la presentació del llibre de Josep Fernàndez Els Desvalls i Catalunya. Set-cents anys d'història d'una família noble catalana. Panadès ha afegit que a partir del mes de febrer es començaran les visites guiades al municipi, partint de la plaça de l'Església on es trobarà instal·lat el plafó informatiu, que dirigirà ell mateix.

La visita continuarà en els baixos de Cal Castell, casa pairal dels germans Antoni i Manuel Desvalls, on es podrà visitar una exposició commemorativa. La ruta continuarà a l'interior de l'església on es troba una pedra que conté una inscripció atribuïda a Francesc Desvalls, fill d'Antoni Desvalls, cap de l'exèrcit de l'interior durant la Guerra de Successió, que va destacar per la seva participació en la batalla de Talamanca.

Segons Panadès la visita, que tindrà una durada aproximada de 45 minuts, té com a objectiu poder explicar la relació del Poal amb la Guerra de Successió i els personatges, a particulars i centres escolars que tinguin interès a visitar el municipi.

Comentaris
Més a Comarca