11.08.2022 |
Territoris.cat

El Poal presenta La Ruta 1714 a les institucions i associacions

L'alcalde del Poal Rafel Panadès s'ha estrenat com a guia de la visita a la ruta dels germans Desvalls, que formarà part dels actes del Tricentenari. 

El primer grup que ha pogut seguir la Ruta 1714 al Poal.
El primer grup que ha pogut seguir la Ruta 1714 al Poal.
El Poal presenta La Ruta 1714 a les institucions i associacions

El Poal ha inaugurat aquest dissabte els actes de commemoració del Tricentenari amb una primera visita guiada a la Ruta 1714, espais significatius que van tenir relació amb la Guerra de Successió. La visita, que ha estat dirigida per l'alcalde Rafel Panadès, ha tingut com a convidats els alcaldes de la comarca, i entre ells el president de la Diputació Joan Reñé, així com representants de les entitats.

La visita que ha començat a la plaça de l'Església, tot seguit ha continuat als baixos de Cal Castell on es conserva la presó. En la mateixa casa pairal han visitat tres exposicions, objectes i documents relacionats amb la Guerra de Successió, i s'ha projectat un audiovisual.

El Poal ha programat també la presentació del llibre de Josep Fernández Els Desvalls i Catalunya. Set-cents anys d'història d'una família noble catalana, que tindrà lloc el divendres 14 de març. El dimecres 7 de maig, continuaran els actes culturals amb la xerrada, Els Desvalls i el Pla d'Urgell a la guerra de successió, a càrrec d'Esteve Mestre.

L'acte central de la commemoració tindrà lloc el dissabte 31 de maig, amb un seguit d'actes culturals i de lleure, que tindrà com a protagonistes Els Miquelets, i la inauguració del monument als Desvalls, amb motiu del Tricentenari. La celebració es clourà al mes d'agost amb un concert.

La Generalitat, des de la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, museus i Patrimoni, ha inclòs el municipi del Poal en la Ruta 1714, espais i viles que destaquen per fets històrics o personatges rellevants relacionats amb la Guerra de Successió.

El Poal presenta La Ruta 1714 a les institucions i associacions
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement