El Poal presenta La Ruta 1714 a les institucions i associacions

L'alcalde del Poal Rafel Panadès s'ha estrenat com a guia de la visita a la ruta dels germans Desvalls, que formarà part dels actes del Tricentenari. 

El primer grup que ha pogut seguir la Ruta 1714 al Poal.
photo_camera El primer grup que ha pogut seguir la Ruta 1714 al Poal.

El Poal ha inaugurat aquest dissabte els actes de commemoració del Tricentenari amb una primera visita guiada a la Ruta 1714, espais significatius que van tenir relació amb la Guerra de Successió. La visita, que ha estat dirigida per l'alcalde Rafel Panadès, ha tingut com a convidats els alcaldes de la comarca, i entre ells el president de la Diputació Joan Reñé, així com representants de les entitats.

La visita que ha començat a la plaça de l'Església, tot seguit ha continuat als baixos de Cal Castell on es conserva la presó. En la mateixa casa pairal han visitat tres exposicions, objectes i documents relacionats amb la Guerra de Successió, i s'ha projectat un audiovisual.

El Poal ha programat també la presentació del llibre de Josep Fernández Els Desvalls i Catalunya. Set-cents anys d'història d'una família noble catalana, que tindrà lloc el divendres 14 de març. El dimecres 7 de maig, continuaran els actes culturals amb la xerrada, Els Desvalls i el Pla d'Urgell a la guerra de successió, a càrrec d'Esteve Mestre.

L'acte central de la commemoració tindrà lloc el dissabte 31 de maig, amb un seguit d'actes culturals i de lleure, que tindrà com a protagonistes Els Miquelets, i la inauguració del monument als Desvalls, amb motiu del Tricentenari. La celebració es clourà al mes d'agost amb un concert.

La Generalitat, des de la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, museus i Patrimoni, ha inclòs el municipi del Poal en la Ruta 1714, espais i viles que destaquen per fets històrics o personatges rellevants relacionats amb la Guerra de Successió.

Comentaris
Més a Comarca