126 POBLES D’ARREU DE CATALUNYA HAN REBUT UN DIPLOMA EN RECONEIXEMENT A L’ESFORÇ QUE ESTAN FENT ELS CONSISTORIS I ELS VEÏNS DE LES POBLACIONS A L’HORA DE GESTIONAR LES ESCOMBRARIES PER A ASSOLIR LA REDUCCIÓ MÀXIMA DE RESIDUS AMB UN ÍNDEX I

Tretze pobles del Pla d'Urgell al capdavant del reciclatge a Ponent

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, en referència a les bones dades, ha declarat que l'aposta pels contenidors soterrats ha tingut una influència decisiva en els bons resultats.

photo_camera Josep A. Pérez

126 pobles d’arreu de Catalunya han rebut un diploma en reconeixement a l’esforç que estan fent els consistoris i els veïns de les poblacions a l’hora de gestionar les escombraries per a assolir la reducció màxima de residus amb un índex igual o superior al 55% de matèria que es pot reciclar, un llistó establert per l’Estratègia Catalana Residu Zero. D’aquests pobles, 16 són de la província de Lleida; 13 dels quals pertanyen al Pla d’Urgell i tenen uns índex de reciclatge entre el 56% i el 71%. El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, en referència a les bones dades, ha declarat que l’aposta pels contenidors soterrats ha tingut una influència decisiva en els bons resultats. Així mateix, ha reconegut l’esforç i implicació dels ciutadans de la comarca a l’hora de separar els residus i s’ha referit a les campanyes que s’han fet per a millorar en la reducció i en el reciclatge d’escombraries.
El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, i la representant del Fòrum Estratègia Catalana Residu Zero, Mercè Girona, han lliurat aquest divendres els diplomes als representants dels municipis que compleixen amb els objectius esmentatsen el marc del II Fòrum Estratègia Catalana Residu Zero. En representació dels pobles del Pla d’Urgell, han recollit els reconeixements Rafel Panadès, alcalde del Poal, i Enric Torra, tinent d’alcalde de Fondarella (foto).
L'Estratègia Catalana Residu Zero la conformem una sèrie d'administracions locals, universitats, empreses i societat civil catalana que s’han agrupat amb l’objectiu s’assolir els màxims nivells de recollida selectiva i la mínima generació de residus.

comentaris
Més a Comarca