28.10.2021 |
Territoris.cat

Presenten la primera ruta BTT a l'entorn dels Canals d'Urgell

Una proposta turística que va més enllà de ser una ruta en bicicleta, ja que ofereix activitats en el transcurs de les etapes, que recorren quatre comarques de la plana de Lleida.

El diputat Antoni Villas, amb els responsables del projecte.
El diputat Antoni Villas, amb els responsables del projecte.
Presenten la primera ruta BTT a l'entorn dels Canals d'Urgell

L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell ha estat l'escenari, aquest dilluns, de la presentació del projecte Pedals del Canal d'Urgell, una iniciativa que té com a objectiu donar a conèixer els valors del territori, a través de la pràctica de l'esport. Es tracta d'una ruta en BTT de 190 quilómetres, de característiques slow, el que significa que no cal tenir una disposició física especial, ja que es pot realitzar en família.

Pedals del Canal d’Urgell és la primera ruta slow de Pedales del Mundo, una ruta autoguiada i circular amb bicicleta de muntanya, amb sortida i arribada a Masia Salat (complex situat entre Borges Blanques i Juneda, a les Garrigues), que circula pels camins de vora el Canal d’Urgell i els seus principals subcanals i sèquies, així com per altres camins d’horta de la plana, aprofitant les infraestructures hoteleres i de turisme rural de la zona recorrent quatre comarques: Les Garrigues, el Pla d’Urgell, la Noguera i l’Urgell. És una ruta sense grans dificultats, pensada per gaudir-la amb tranquil·litat, i ideal pel turisme familiar, en que la descoberta del territori es complementa amb l’oferta de vàries activitats i visites paral·leles.

Des de l'organització es facilita el material necessari per a seguir la travessa, (mapa amb suport GPS i guia d’activitats), et reservem els allotjaments, si vols també et portem l’equipatge, i recollim les compres que facis durant el recorregut. L'usuari només ha de gaudir de la bici i de tot el que aquestes comarques t’ofereixen: el paisatge, la gastronomia, el patrimoni cultural i la gent.

Pedals del Canal d’Urgell és una activitat per descobrir la plana de Lleida que s’ofereix tot l’any (tot i que la millor època per fer-la és de març a octubre,  ambdós inclosos). El recorregut el podràs fer a mida adaptant-lo al teu nivell, tot i que està pensat per fer-se amb 4 etapes, i donem la possibilitat també de realitzar-lo en 2, 3 o 5 jornades.

El recorregut surt de la Masia Salat, un complex situat entre Borges Blanques i Juneda i a peu de la N-240 Lleida-Tarragona, en direcció cap a les Borges Blanques, la capital de les Garrigues. D’aquí s’arriba a la 4a sèquia i als 9 Salts, on a través d’una banqueta arbrada preciosa arribarem a Juneda. Tot passant per Torregrossa i adentrant-nos al Pla d’Urgell, el recorregut s’enfila poc a poc fins a trobar la sèquia de la Serra, que ens oferirà grans vistes de la plana. Després de passar pel Salt del Duran, arribarem a Mollerussa, seu de la Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell. Virarem direcció nord-est per arribar tot passant per Vila-Sana a l’Estany d’Ivars, el més gran de Catalunya. Deixant endarrera l’Estany, passarem pel Castell del Remei i Linyola, i per la banqueta del Canal Auxiliar arribarem a Balaguer. A partir d’aquí anirem resseguint la 1a Sèquia direcció est passant per Penelles, Almenara Alta i la Guàrdia fins arribar a Tàrrega. Després, un tram de camins entre camps de sembrat i de secà ens retornaran al Canal d’Urgell a l’alçada de Preixana. Sempre direcció sud, passarem per Vilanova de Bellpuig, la fortalesa ibèrica d’Els Vilars, el nucli d’Arbeca i de nou Borges Blanques i Masia Salat.

Presenten la primera ruta BTT a l'entorn dels Canals d'Urgell
comentaris