27.06.2022 |
Territoris.cat

El programa de Dinàmica Educativa programa vint-i-una activitats

Aquest divendres 7 de març, alumnes de 2n d’ESO jugaran a la VIII Gimcana Lingüística, una manera divertida de treballar a l’aula la llengua, la correcció lingüística, i parlar plaurgellenc.

Teatre a l'escola Joaquim Palacín de Bellvís, en el marc de les activitats de Dinàmica Educativa.
Teatre a l'escola Joaquim Palacín de Bellvís, en el marc de les activitats de Dinàmica Educativa.
El programa de Dinàmica Educativa programa vint-i-una activitats

El projecte de Dinàmica Educativa comarcal, ha programat un total de vint-i-una activitats pel curs 2013-2014, amb temàtiques com el teatre, música, literatura, medi ambient, cultura i coneixent els equipaments comarcals. Una proposta que impulsen el Consell Comarcal i el Centre de Recursos Pedagògics del Pla d'Urgell, dirigit a escolars de 3 a 18 anys.

Les activitats de Dinàmica Educativa Comarca es dirigeix a tots els alumnes dels centres educatius que hi ha al Pla d’Urgell, ja siguin de Primària, Secundària, Formació Professional, Educació Especial o bé Centre de Formació d’Adults. Els organitzadors preveuen una participació que ronda els 10.000 alumnes, tenen en compte que un mateix alumne pot participar en més d'una activitat.

El programa va iniciar el mes de novembre, amb diverses conferències per l’alumnat d’ESO i Batxillerat amb motiu de la 18a Setmana de la Ciència. En les darreres setmanes, la companyia de teatre Arrencacebes està representant l’obra Contes saludables per als alumnes de Cicle Infantil i Primària de les escoles del Pla d’Urgell. També ha tingut lloc la representació de l’obra de teatre en anglès Time Travellers, per als alumnes de Cicle Mitjà de tota la comarca.

Aquest divendres 7 de març, alumnes de 2n d’ESO jugaran a la VIII Gimcana Lingüística, una manera divertida de treballar a l’aula i al duel final (aquest divendres al teatre l’Amistat de Mollerussa) la llengua, la correcció lingüística, parlar plaurgellenc i els elements que ens identifiquen culturalment.

Pel que fa als recursos culturals, les escoles que ho sol·licitin poden visitar el Museu de Vestits de Paper, l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell o bé disposar del joc Camí de l’Aigua, per a treballar a l’escola el cicle de l’aigua dels Canals d’Urgell.

L’Espai Cultural dels Canals d’Urgell ofereix tallers per als escolars de tots els nivells relacionats amb l’aigua, la història i la ciència.

El programa de Dinàmica Educativa programa vint-i-una activitats
comentaris