02.07.2022 |
Territoris.cat

Prop d'una setantena de parades a la Mostra d'Artesania de la V Festa del Pou Bo

Les inscripcions han superat amb escreix les previsions dels organitzadors. Més artesania, teatre, música i havaneres en una edició més col·laborativa que mai. La Festa començarà avui divendres amb l’acte d’inaguració i s’allargarà fins diumenge al vespre.

La Festa del Pou Bo, una tradició que recupera els costums de la pagesia de finals del Segle XIX
Prop d'una setantena de parades a la Mostra d'Artesania de la V Festa del Pou Bo

Torregrossa acollirà aquest cap de setmana la V edició de la Festa del Pou Bo, una celebració que recupera els costums de la pagesia de finals del segle XIX a l’entorn del Pou Bo. Avui divendres 19 de juliol, a partir de les 20:00 hores, tindrà lloc l’acte inaugural de la festa, precedit d’una demostració de cupcakes inspirats en els personatges del Pou Bo, en Roc i la Vicenta, els pouers. Tot seguit, hi haurà els parlaments oficials amb un brindis i un petit tast de les Gotes del Pou Bo, les postres de la festa.

La cinquena edició compta amb més participació que mai. De fet, malgrat la situació econòmica actual, el nombre de paradistes de la Mostra d’Artesania del dissabte ha superat amb escreix les previsions dels organitzadors, passant de 40 parades (2012) a prop d’una setantena, fet que ha condicionat l’ampliació de la ubicació de la mostra en diferents carrers del nucli antic del municipi.

A banda dels tradicionals balls de gegants i nans, representacions teatrals i de titelles, la festa d’aquest any comptarà amb diferents novetats: un concurs de sopes de pa, una cantada d’havaneres o un espectacle nocturn de foc, mantenint, a banda, totes les activitats que ja s’han anat consolidant durant aquests anys.

El Pou Bo, de possible filiació romana, va servir durant molts anys per abastir d’aigua el poble de Torregrossa. La família pouera, encarregada de vetllar per la bona qualitat d’aquest apreciat bé, demanava un pa a canvi de l’aigua. La llegenda del Pou Bo i les activitats de la festa recuperen aquesta història en forma de llegenda i contribueixen en la consolidació d’un nou atractiu turístic pel municipi i com no podia ser d’una altra manera, en la cohesió social dels vilatans. 

Prop d'una setantena de parades a la Mostra d'Artesania de la V Festa del Pou Bo
comentaris