Propostes per incrementar el període útil de fruites i verdures en les exportacions

El repte dels sectors productius és mantenir la fruita i verdures, en les condicions més semblants possibles a les que tenia acabada de collir.

Més d'un centenar de professionals van participar en la jornada.
photo_camera Més d'un centenar de professionals van participar en la jornada.

Els professionals del sector fructícola lleidatà busquen solucions, amb mètodes naturals, per reduir les minves que pot experimentar la fruita a causa del transport o l'emmagatzematge, i incrementar la vida útil dels productes frescos en les exportacions a països llunyans. Aquest va ser un dels temes destacats en la jornada Shelf life. Exportacions amb més garanties, que és va celebrar el passat divendres al Palau de Margalef a Torregrossa, organitzat per Profisa en col·laboració amb Afrucat, Decco i Bioconservación. 

En la jornada hi van participar més d'un centenar de professionals relacionats amb el món de la producció, emmagatzematge, confecció i distribució de la fruita de les comarques de Lleida i també de la Franja de Ponent. Els participants van debatre propostes per aconseguir aquests objectius estan centrades en la higienització i la protecció de la fruita contra possibles infeccions, i en el control del gas etilè, una hormona natural produïda per la fruita, que desencadena la seva maduració, i que és responsable del deteriorament de fruites i verdures i de la reducció del seu temps útil per a la seva comercialització, entre altres temes d'interès pel sector.

Manel Simon, director general d'Afrucat, va incidir en la necessitat d'aplicar les solucions que es van proposar, per incrementar la vida útil de la fruita per "fidelitzar la tradició exportadora del nostre territori, i que va en augment". Simon ha explicat que, en termes generals, exportem un 75% de la fruita que produïm i que algunes empreses gairebé arriben al 100%, i que an falta solucions per al tractament de la fruita després de la collita que no només la conservin, sinó que també permetin que aquesta evolucioni adequadament per aconseguir els estadis òptims per al seu consum.

comentaris