Públic i expositors garanteixen la continuïtat de Firacamp de Miralcamp

La Festa de la Floració ha estat el fil conductor de les jornades tècniques i de les activitats de lleure que han dut a terme el cap de setmana.

centenars de persones visiten la primera edició de Firacamp de Miralcamp.
photo_camera centenars de persones visiten la primera edició de Firacamp de Miralcamp.

Amb modèstia però amb molt d'entusiasme Miralcamp ha celebrat aquest cap de setmana Firacamp i la Festa de la Floració, una iniciativa en la qual el consistori ha estat capaç de vincular als sectors comercials i indústries de la població i de la comarca, així com a les entitats.

La Fira s'inaugurava el dissabte amb un acte institucional que va presidir el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries Domènec Vila, qui va felicitar al consistori per l'encert del nom de floració, ja que aquest concepte abasta tot un cercle que representa una part important de la identitat d'aquest territori.

Per la seva banda l'alcalde de Miralcamp Melcior Claramunt va explicar que Firacamp sorgia amb la voluntat de difondre l'activitat i el dinamisme del municipi, i al mateix temps la seva vinculació amb la resta de la comarca, objectius als quals si van afegir els de comptar amb la gastronomia i la producció de proximitat de productes agroalimentaris. Objectius que també va subscriure el president del Consell Comarcal Francesc Fabregat que també va participar en l'acte inaugural, fent referència a la necessitat de què el país demostri la seva potencialitat i la voluntat d'evolucionar i mirar al futur amb optimisme.

El primer dels actes expositius de la fira es va celebrar el mateix dissabte amb un tast maridatge en què van participar sis cellers de la subzona del Riu Corb de la DO Costers del Segre. El públic va gaudir d'un tast de vins maridats amb productes de proximitat dels mateixos cellers que hi van participar.

En la primera Firacamp i Festa de la Floració, hi han participat 50 expositors dels sectors industrial, comercial, gastronòmic i agroalimentari entre els que si troben els del Programa Gustum de promoció de proximitat. Una mostra expositiva que segons els organitzadors van visitar al voltant de 2.000 persones.

Segons l'alcalde de Miralcamp Melcior Claramunt, els organitzadors se senten satisfets tant pel que fa al públic com als expositors. Claramunt ha afegit que al marge de les xifres de visitants, que són importants, és la satisfacció dels expositors i la participació en les jornades tècniques motius per començar a treballar en la segona edició, valorar i millorar en funció de les possibilitats.

Pel que fa al lleure, els passejos en carruatge de cavalls van tenir cues d'espera tot el matí, el dia solejat acompanyava per veure el paisatge florit del terme municipal. Respecte a les visites guiades al molí d'Oli de Cal Jam van ser més de 200 persones les que van voler conèixer com treballava un antic moí de pedres.

Comentaris
Més a Comarca