Reconeixement internacional dels formatges Camps del Palau d'Anglesola

Els formatges artesans Camps van obtenir el passat mes de novembre els prestigiosos premis internacionals World Cheese Awards, per dues de les varietats elaborades al Plau d'Anglesola.
Robert Camps a l'obrador del Plau d'Anglesola
photo_camera Robert Camps a l'obrador del Plau d'Anglesola

Els elaboradors artesans del Palau d'Anglesola van obtenir la medalla de bronze en la varietat Blau de Nét i el Super Gold en el Lligat de Cabra, en la convocatòria anual que reuneix als compradors i elaboradors de tot el món a la ciutat de Birmingham (Anglaterra). Els germans Camps van competir amb fabricants de 34 països, en un certamen en el que hi participen més de 200 experts en formatges.

Una mostra més de la qualitat dels artesans catalans, i de l'esforç per la innovació, que en aquesta ocasió ha estat reconeguda a nivell mundial, des d'un petit obrador al Pla d'Urgell, que van fundar Toni i Robert Camps, que han volgut mantenir la manera tradicional d'elaborar els formatges a base de llet crua de cabra.

El concurs puntua els formatges segons la qualitat apreciada pel jurat. Llavors es determinen tres categories diferents, la de bronze, plata i or. Enguany, 750 formatges s'han repartit aquestes 3 categories però l'organització determina una categoria final anomenada 'Súper Gold' on només s'hi encabeixen els 50 millors formatges del món indistintament de la llet que s'ha fet servir per elaborar-los.

El formatge en qüestió, l'únic de Catalunya que ha aconseguit aquesta posició tant elevada dins el rànquing, està elaborat amb llet crua de cabra i té la peculiaritat que està fet amb drap. És a dir, que no s'utilitza cap motlle per donar-li forma, per la qual cosa adquireix un format diferenciat de la resta. S'elabora de la manera més tradicional possible i té la condició de què cada setmana el renten amb aigua i sal per evitar que es floreixi i adquireixi un aroma típic.

El fet d'aconseguir aquest guardó suposa per aquest artesà del Pla d'Urgell que a partir d'ara podrà identificar a les etiquetes del formatge aquest reconeixement mundial, per la qual cosa confia en guanyar prestigi i qualitat dins el món formatger. 


Comentaris
Més a Comarca