La revista Mascançà vol continuar sent eina al servei de la comarca i de Catalunya

La revista intenta aconseguir la implicació de la totalitat dels municipis de la comarca, ja que actualment tan sols en participen vuit en el seu finançament.

L'acte va tenir lloc a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa.
photo_camera L'acte va tenir lloc a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa.

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa va acollir aquest divendres la presentació del número 4 de la revista de divulgació científica Mascançà impulsada amb la voluntat de difondre el patrimoni de la comarca a través d’articles rigorosos i documentats, tal com va assenyalar el seu director Josep Camps, qui va afegir que al llarg dels 4 números d’existència de la revista ja han estat més de 50 els treballs publicats. En aquest sentit, va agrair la tasca dels col·laboradors i en va destacar el seu arrelament i estima per la comarca.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va qualificar de necessari el projecte d’aquesta revista volguda que ha servit per

articular una xarxa de persones d'acord amb el coneixement disposat a fer comarca i a fer país.

També va felicitar els impulsors pel fet que, tot i les dificultats econòmiques, s’hagi pogut arribar als 4 números, fet que li dóna molta fortalesa al projecte. Per tal de donar un suport més ampli a la revista i als seus impulsors, també va trencar una llança per ampliar la col·laboració i buscar la implicació de la resta de municipis de la comarca, ja que actualment només en són 8 els que hi participen.

Jordi Soldevila, president de Mascançà, per la seva banda, es va mostrar satisfet de col·laborar a través de la revista en la creació d’una identitat comarcal, volguda i reivindicada, sobretot pel fet que ha estat un projecte, que tot i rebre l’ajut institucional, ha nascut de la societat civil com una eina al servei de la comarca i de Catalunya.

També va parlar el director de l’Arxiu Comarcal, Daniel Vilarubias, qui va qualificar el número 4 de la revista com un número variat i multidisciplinari amb el tractament de diferents temes que ajuden a conèixer millor la comarca.

El Canal d’Urgell centra 5 dels articles d’aquest número amb anàlisis de diferents aspectes d’aquesta infraestructura i el seu impacte social i paisatgístic. Inclou també, entre altres, un article sobre la recuperació de l’Estany d’Ivars, sobre la cursa de la cordera o sobre el jaciment ilergeta del Tossal de les Tenalles.

comentaris
Més a Comarca