Romania i Letònia s'interessen pels projectes del Grup Leader Urgell-Pla d'Urgell

La representació de Romania s’ha interessat pel projecte Gustum i per establir col·laboracions amb els tècnics del Consorci LEADER Urgell-Pla d’Urgell per al desenvolupament del territori a través del foment de la producció i del consum de productes locals.

les delegacions es van reunir amb els representants del programa Leader Urgell-Pla d'Urgell.
photo_camera les delegacions es van reunir amb els representants del programa Leader Urgell-Pla d'Urgell.

Una delegació del grup d’acció local Zied Zeme, procedents de Letònia i representants de diferents grups d’acció local de Romania han visitat el Pla d’Urgell per a conèixer el funcionament del Grup LEADER Urgell-Pla d’Urgell i els projectes que desenvolupa, entre els quals, el projecte de cooperació GUSTUM o bé el suport a la creació d’empreses al territori.

Concretament, la representació de Romania s’ha interessat pel projecte Gustum i per establir col·laboracions amb els tècnics del Consorci LEADER Urgell-Pla d’Urgell per al desenvolupament del territori a través del foment de la producció i del consum de productes locals.

El president del Consorci, Francesc Fabregat, ha rebut la delegació i els ha acompanyat a visitar Vinagres Badia (Mollerussa), una empresa que participa dins del projecte Gustum. D’aquesta manera, han pogut conèixer de primera mà i en veu de la mateixa responsable de l’empresa, Judit Badia, què comporta formar part de Gustum i quins beneficis pot aportar formar part d’un projecte de cooperació.

Per la seva banda, el grup de Letònia ha visitat diverses empreses del Pla d’Urgell i de l’Urgell per a tenir exemples d’empreses que han comptat amb algun ajut gestionat a través del Consorci LEADER Urgell-Pla d’Urgell, com per exemple, Formatges Camps (El Palau d’Anglesola) o bé Cal Valls (Vilanova de Bellpuig). El grup d’acció local Zied Zeme està interessat a promoure el desenvolupament del sector agroalimentari a la zona.

comentaris