Serveis mínims a les farmàcies del Pla d'Urgell

Les farmàcies s'han tancat a Mollerussa i els serveis mínims a les poblacions de la comarca, els propietaris i professionals es concentren davant la delegació del Govern a Lleida.

Els propietaris i professionals de les farmàcies es concentren a Lleida.
photo_camera Els propietaris i professionals de les farmàcies es concentren a Lleida.

La jornada de vaga dels farmacèutics ha tingut una moderada afectació als usuaris del Pla d'Urgell, en els municipis s'han mantingut els serveis mínims, i a la capital les farmàcies han tancat i se n'ha mantingut una d'oberta amb la meitat del personal.

Tot i així els usuaris han estat comprensius i han acceptat resignats els petits inconvenients que han estat de cues i desplaçaments als establiments que donaven serveis.

La majoria dels propietaris s'han desplaçat a Lleida per participar en la concentració convocada davant de la delegació del Govern. Una mobilització impulsada pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya, amb l'objectiu de denunciar els quatre mesos d'endarreriment en els pagaments.

Aquest dimarts estava previst que s'abonessin els medicaments del mes de setembre, però els diners no han arribat i el deute ascendeix fins als 416 milions d'euros. En concret, les farmàcies tenen pendent el cobrament dels mesos de novembre i desembre del 2012, del maig del 2013 i el setembre. Els farmacèutics ja van fer un tancament patronal el 25 d'octubre del 2012, en aquest cas tot el dia i que va tenir un seguiment del 80%, segons el col·lectiu.

 

comentaris