07.08.2022 |
Territoris.cat

Territoris presenta en exclusiva el documental dels 25 anys del Pla d'Urgell

Un treball produït per l'Institut d'Estudis Comarcals del Pla d'Urgell, i amb el suport del Consell Comarcal i la Diputació de Lleida, recull l'evolució dels 25 anys de la comarca.

Territoris presenta en exclusiva el documental dels 25 anys del Pla d'Urgell

Fent camí. 25 anys - El Pla d'Urgell 1988-2013, és el títol del documental que es va realitzar amb motiu de la commemoració de la constitució de la comarca del Pla d'Urgell. Un treball que es va presentar el 27 de juliol, data en la qual es va constituir el primer Consell Comarcal.

Un acte que va comptar amb la presència del president Jordi Pujol, així com dels presidents i consellers, que van formar part de l'ens comarcal en aquest període.

El documental ha estat produït per l'Institut d'Estudis Comarcals del Pla d'Urgell (IECPU), amb el suport del Consell Comarcal i la Diputació de Lleida, amb el que s'ha volgut reflectir la voluntat de pertinença d'un territori.

El treball, que ha estat dirigit pel cineasta de Mollerussa en Robert Garcia, surt del format habitual de documental, introduint a l'espectador en una narrativa de la vida de dos personatges: en Miquel, interpretat per Josep Minguell, reconegut actor amb una gran trajectòria en teatre, cinema i sèries de TV;  i la  Núria, interpretada per Cristina Garcia, actriu de teatre i membre fundadora i intèrpret de la companyia "Campi qui pugui Teatre". Els dos actors ens condueixen per la història de la comarca amb una història ficcionada que es combina amb moments i vivències reals.

Un repàs des de l'aprovació per part del Parlament de Catalunya de la nova comarca  l'any 1988, fins a la consolidació d'un estat del benestar que es considera referent d'èxit.

L'IECPU ha cedit els drets d'emissió a territoris.cat per tal de què els seus lectors en puguin gaudir, i aprofundir, si cal, en el coneixement de la comarca volguda.

Fent camí. 25 anys. El pla d'Urgell 1988-2013

Territoris presenta en exclusiva el documental dels 25 anys del Pla d'Urgell
comentaris