La titulació de Monitor de Lleure pot obrir possibilitats laborals per als joves

L'ens comarcal organitza un curs de gestió d’espais per a joves, adreçat a aquelles persones que ja estiguin treballant en espais de dinamització juvenil i vulguin aprendre com gestionar l’equipament, fer-ne ús i organitzar-hi activitats.

2013.10.08 rdp curs espais joves (2)
photo_camera Francesc Fabregat i Anna LLoret, van presentar els programes de joventut.

La titulació de Monitor de lleure infantil i juvenil suposa una bona oportunitat per accedir al món laboral, ja que es tracta d'un sector amb força demanda, segons ha explicat aquest dimarts la responsable del Servei Comarcal de Joventut del Pla d'Urgell, Anna Lloret.

Per aquest motiu l'ens comarcal convoca des de fa alguns anys aquesta formació a la comarca, el proper ja ha obert el període d'inscripcions, i està previst que es porti a terme a partir del mes de gener. Un nou curs que per primera vegada, i a causa dels canvis de normativa, el curs consta de 275 hores i inclou nous continguts teòrics i més hores de pràctiques.

Les materies que s'impartiran tractaran sobre les tècniques i els recursos necessaris per a fer de monitors o de caps d’unitat. S’aborden la sociologia, la pedagogia, la salut, la psicologia, l’organització i gestió de les activitats, l’educació per al desenvolupament i la natura i muntanya; tècniques en expressió corporal, dietètica, higiene i primeres cures, expressió plàstica, jocs, el conte i expressió musical i danses. L'etapa de pràctiques té una durada mínima de 150 hores, que es poden fer en una entitat d’educació en el lleure, en una colònia, campament o camp de treball, en un agrupament o esplai o bé en un casal d’estiu.

Les inscripcions es poden fer contactant amb els Serveis Comarcals de Joventut a través del telèfon 973 71 13 13, del Facebook de Joventut del Pla d’Urgell o bé escrivint a l’adreça [email protected].

En aquest sentit l'ens comarcal, des de l'àrea de Joventut organitza, per primera vegada, un curs de gestió d’espais per a joves, adreçat a aquelles persones que ja estiguin treballant en espais de dinamització juvenil i vulguin aprendre com gestionar l’equipament, fer-ne ús i organitzar-hi activitats. També és obert a aquelles persones que vulguin formar-se en el lleure amb l’adquisició de coneixements teòrics i tècnics.

El curs, impartit per l’Escola Forca, pretén integrar els joves, a través de les accions dels espais juvenils, a les dinàmiques positives dels municipis, promoure’n l’arrelament i la participació. Aquest es durà a terme els dies 14 i 15 de desembre i oferirà 25 places gratuïtes.

Comentaris
Més a Comarca