Torregrossa i Golmés celebren el Dia Mundial de la Poesia

El golmesenc Bernat Huguet fa un tast del seu llibre Bosc Endins, i Torregrossa fa un passeig poètic per la vida i obra de Salvador Espriu, amb motiu del centenari del seu naixement.

Els participants en les lectures de la celebració a Torregrossa
photo_camera Els participants en les lectures de la celebració a Torregrossa

El passat dijous es va celebrar el Dia Mundial de la Poesia, i municipis com Golmés o Torregrossa van organitzar diversos actes culturals per commemorar l'efemèride. Concretament Torregrossa va organitzar una lectura de poemes a la sala d'acte de la Biblioteca Maria Mercè Marçal, amb la participació de diversos veïns de la població que van llegir en varis idiomes el poema de Zoraida Burgos Només la veu. 

Per altra banda Dolors Carrera, Rosa Pedrol i Ramona Ibáñez van protagonitzar el recitat Laberint de poemes, que va precedir a la al muntatge audiovisual sobre la vida i obra del poeta Salvador Espriu, amb motiu del centenari del seu naixement.

Pel que fa a Golmés, la celebració va tenir lloc el dissabte 23 de març, a l'església de Sant Salvador, un cop finalitzada la benedicció de les palmes i palmòs, i va consistir en la lectura de poemes d'autors catalans, entre ells, Joan Maragall, Maria Mercè Marçal, Pere Quart, Vicent Andrés Estellés. L'acte també va incloure un tast del poemari de Bernat Huguet, que porta per títol Bosc Endins, que es presentarà en el decurs dels actes de la Diada Sant Jordi al Centre Cívic de Golmés. 

Comentaris
Més a Comarca