02.07.2022 |
Territoris.cat

Torregrossa presenta la regeneració de la Festa del Pou Bo

La Fira del fart i el segon concurs de sopes de pa, van ser els actes centrals de la segona jornada de la Festa del Pou Bo, que es va celebrar aquest dissabte.

Els joves actors de Tour-Mix Teatre donen un gran nivell en la representació de la Llegenda.
Els joves actors de Tour-Mix Teatre donen un gran nivell en la representació de la Llegenda.
Torregrossa presenta la regeneració de la Festa del Pou Bo

Torregrossa va presentar aquest diumenge el relleu generacional de la representació de la Llegenda del Pou Bo. Després de cinc anys, els organitzadors de la festa van traslladar el protagonisme als petits de Tour-Mix Teatre, que van interpretar un nou text adaptat als actors novells. La representació en el parc del Pou Bo, es feia un cop finalitzat l'acte de nomenament de Pilar Pelegrí i Ricard Puig,com a Pouers Grans i Helena Setó i Abel Bordalba com a Pouers Petitsdels.

Però la matinal del diumenge començava amb la cercavila dels gegants en Roc i na Vicenta acompanyats dels Grallers Els Descordats, que des de la plaça de l'Ajuntament dirigien al públic fins al parc del Pou Bo.

La sisena edició de la Festa, que impulsa l'associació Amics del Pou Bo i l'Ajuntament, arrancava el divendres amb l'exposició de fotografies Els Colors de la Festa, i l'acte inaugural. El dissabte centenars de persones visitaven les parades instal·lades al carrer Sant Roc, que acollia la Fira del fart la mostra de productes gastronòmics i artesans.

En el marc de la mostra, i amb la voluntat de recuperar la tradició de les sopes de pa, es va dur a terme el segon concurs de receptes d'aquest plat. Una iniciativa que sorgia del forn local Pa Ronyó, amb l'objectiu recuperar un plat amb grans qualitats i de receptes il·limitades. De les propostes que hi van participar enguany, el jurat va premiar la presentada per Maria Tehàs, unes sopes bullides, amb, llet, sal, oli, ou i condimentades amb unes branques de timó.

La segona jornada es completava amb la Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava, organitzada per l'Associació del Pla d'Urgell, que des de fa tres anys participen en la mostra torregrossina.

La nit del dissabte, els carres del nucli històric de Torregrossa acollien la cercavila del Misteri a les Fosques, un recorregut de bestiari a la llum de les torxes. Al mateix temps que els locals de la restauració preparaven les terrasses pel sopar a la fresca.

Torregrossa presenta la regeneració de la Festa del Pou Bo
comentaris